Skrivet av: toktassarna | 14 juni 2014

89 p rally!

Tävlingssugen som jag är lyckades jag efteranmäla till Södertälje LKKs rallylydnadstävling och jag fick med mig Linnea och Zumi åxå. Jag ville lixom få revansch efter Vadstena, jag vet ju att vi kan bättre och jag lärde mig en del om hur rally fungerar, hur bedömningarna går till osv där, så jag ville tävla igen.

Upplevde banan som lite lättare idag, kanske mest för att våra svåraste skyltar inte var så välrepresenterade, dvs 1-2-3 steg var bara med framåt, inte både framåt och bakåt… Sen var det en tysksväng, ett läggande, sidosteg, ligga och gå runt, en slalom och en himla massa språng… Språng med sväng! Två stycken helt om höger i sväng, jisses. Förutom att hon rundade en av skyltarna gick det faktiskt bra (det fick jag 3 minus för) och vi fick tom kommentar på att vi hade en bra tempoförändring till språnget. 1-2-3 steg gick som vanligt inte så bra och sen fick jag lite förarfel på att jag glömde tänka på fötterna (idag lyckades jag iaf tänka på att peppa med henne lite bättre, kan tydligen inte tänka på två saker samtidigt).

Jag värmde upp Kaia genom att göra lite moment och pilla i henne Frolicar och när de sa att de var redo för mig gav jag den sista och gick sen direkt in och gjorde en ganska snabb start från startskylten så hon inte hann tänka att hon skulle lägga sig ner. Lite fundersam blir hon av skyltarna, är det verkligen inte meningen att hon ska kliva på NÅN av dem??

Vi fick iaf behålla hela 89 poäng den här gången och vårt första kvalificerande resultat!

Mycket trevlig tävling trots blåsten, Linnea o jag satt mest i bilen och tittade på livesändningarna från SM, bästa parkeringen med utsikt över tävlingsområdet och med hjälp av startlistan på SBKtävling kunde vi hålla reda på vem som var inne på plan och när vi borde ta ut våra hundar (vi startade tätt). Även Zumi fick kvalpoäng och vi var båda nöjda när vi åkte hem.

Minka minglade, skällde, var söt, lekte och åt godis. Som valpar ska 🙂

 


Svar

  1. Grattis till första steget mot en rallytitel! 😀

  2. Grattis!!
    Fröken Siri håller helt med din fågel – tänk att gå in på en plan med MASSOR av target:s…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: