Skrivet av: toktassarna | 01 april 2012

viltspårsläxa och tråkig helg

Har dömt i Askersund (arrangör Kumla) i helgen. Först lag igår och sen trean idag. Bara en timme dit så jag åkte hem igår när jag dömt klart och var väl i stan runt halv sex (åkte vid nio). Kaia fick vara hos Nathalie och Ayax men de små fick vara med och ha tråkigt i ridhuset. Tur att Bea och Johanna tävlade så de fick lite sällskap. Idag var alla tvungna att vara med, Kaia har fått hänga med Emma och Harry lite 🙂 För mig har det gått i ett och vi var klara runt ettiden, hade då dömt typ 195 agilityhundar. Puh, det lär kännas i ben och höfter inatt igen!

När vi kom hem väntade vi in husse och packade sen in oss i bilen igen tillsammans med ett par klövar. Dags att göra viltspårsläxan. Först lade vi ett spår på ca 150 meter, hade en vinkel. Sen hämtade vi Kaia och lät henne titta på medan husse lade ett kort spår med direktpåsläpp. Direkt efter det släppte vi på på det längre spåret, det hade väl inte legat mer än 20 minuter, men det var så jag uppfattade läxan.

I början var det lite virrigt och hon var av spåret flera gånger, fast ändå åt rätt håll lixom. Vinkeln däremot var klockren och sen spårade hon sista biten riktigt fint. Hon är fortfarande försiktig och lite undrande, men jag tror det tänder till snart. Hade dragselen och lina den här gången och försökte låta henne jobba ganska självständigt. Får se vad de säger på kursen på torsdag.

De små fick gå Kaias långa spår när hon var klar. Först Lovis och sen Signe. Det är väl ungefär 6 år sen de såg en klöv sist, men de spårade båda två, åtminstone bitvis, och vi kom till klöven båda gångerna. Gullhundar 🙂


Svar

  1. Kaia får hänga med mig närsomhelst, helt underbart mysig hund! 🙂
    Just ja, jag skulle ju ge dig klövarna… GLömde det. 😦 Vi får ta det en annan gång.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: