Skrivet av: toktassarna | 30 mars 2012

tunnelsug

Jag åkte till BK idag eftersom hindrena äntligen är ute och körde ett par varv på en pyttebana med två långa tunnlar, en kort och ett hopphinder. Inte en enda rivning by the way, hindret på först 25 och sen 35. Tanken var att träna tunnelsug och det kommer, sakta men säkert. Hon är ingen tunnelidiot men tar dem ”på vägen” så att säga. Kan dock inte skicka henne från nåt avstånd än, men jag tror det kommer 🙂

Gulligast var att hon, när jag bar tunneln i famnen sådär med en arm instucken i varje ände, hoppade upp och tog tunneln medan jag hade den i famnen! Det får man väl ändå skriva på tunnelsugkontot?

Vi använde kaninskinnsbollen med kastsnöre och det är bra för den kan man både kasta och kampa med. Sätter jag mig på huk så kommer hon (oftast) med den. Körde några fram och några back över hindret och tyckte hon svarade helt okej på båda, även om det säkert är mer min kroppsrörelse än ordet hon tar det på.

Middagen fick hon äta på kontaktfältsplankan. Det vart lite styrigt när de andra hann äta upp sin mat före vi var klara, då gick hon absolut inte av plankan på ”fri” eftersom de andra hundarna bara tog hennes godis då tyckte hon. Hon är iaf hyfsat stabil och idag använde jag tavellisterna som ”ram” och det fattade hon rätt bra, tassarna måste vara framåt fast att jag är bakom!

Nu blir det två dagars agilityvila, i morgon ska Kaia vara hos Nathalie på dagen och på söndag måste hon nog följa med till Askersund där jag ska döma är jag rädd. På söndag eftermiddag ska vi ut och spåra med husse 🙂


Svar

 1. Back är sväng tillbaka gissar jag? Har du tänkt ha olika kommandon beroende på håll? Bakombytessvängkommando? För jag gissar att back borde funka oavsett håll och att kriteriet är ”sväng tillbaka på samma sida om mig som du var innan? Typ innersväng?

  Nu blev det rörigt.. jag har haft väldigt svårt att förstå de där svängarna.. Kikat lite på Emmelies blogg och tror jag förstår liiiite.. Måste nog be henne förklara på kursen!

 2. 😀 Hon verkar uppfinningsrik och alldeles underbart härlig den där lilla randiga 🙂

 3. ja, jag försökte ha två olika ord beroende på vilket håll hon skulle svänga åt men jag klarade inte av att reda ut det 🙂 Det går bra när det är en eller max två, men när man börjar köra flera svängar, då gick det inte längre. Så det fick heta back åt båda hållen…

  Bakombyten har jag inte riktigt börjat fundera på än, men å andra sidan tänker jag att hon märker på min kropp att det ska svänga då?

 4. Ja, just bakombyten tycker jag är lite svårt eftersom jag typ aldrig gör det.. Men det borde ju som sagt gå att lära hunden läsa kroppssignaler när det är bakombyte.. Det är det jag tänker med svängkommando också? Hunden märker väl på förarens kropp om den ska svänga åt höger eller vänster? Kommandot är mer till för att hunden ska veta att det är en tajt sväng tillbaka som gäller..

 5. precis, så tänker jag med. Men vi får väl se, svängar med Lovis har inte varit nåt större problem om man säger så, vi får väl se hur det blir med den här hunden som kommer flera meter på varje språng…

  Jag gör nog ganska mycket bakombyten men har inte haft nåt problem med det med den lilla 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: