Skrivet av: toktassarna | 02 april 2012

agilityträning på BK

Ibland kan man bli lite trött och matt när hunden man från åtta veckor har tränat till att tycka det är kul att träna väljer att leta harbajs på plan istället för att leka agilitylekar med mig… Då får man bita ihop, upprepa att hunden är bara 13 månader och att den nog kommer att tända till lite mer, snart, väl? *suck*

Men i ärlighetens namn gjorde hon ju en hel del bra saker med. Bra slalomkanal, även på riktigt smal. När vi satte ihop den helt blev det plötsligt väldigt jobbigt men lite bra gick det med, en gång. Vi får nog köra med liiiite öppen kanal ett tag till tills styrka och uthållighet sitter. Ingångarna sökte hon iaf ganska fint.

Vi körde läxträning med raksträckor och back-kommando. Just det som var själva grejen gjorde hon faktiskt rätt så bra. Däremot är det svårt att få henne att dra förbi mig. Plus att hon hittade den nerlagda gungan flera gånger och hellre ville köra 2+2. Och leta harbajs då. Fint när man har hunden i position, kastar en boll, klickar, säger ”fri” och hunden far iväg som ett spjut. Och kör ner nosen o belönar sig själv med bajs istället för boll….

Kaia bågalléslalom 2 april

Just ja, lite skotträning vart det åxå då ju måndagar är skjutdag och vi visst tränade ganska länge. Ingen av hundarna reagerade, jag lyckades dessutom av en ren slump stoppa en godis i Kaia exakt när första skottet brände av. Skönt att alla är skottfasta, även Signe som ju hör allt sämre och ofta blir lite skraj för saker som dyker upp plötsligt (bussen om hon inte ser den tex). Skott verkar dock inte höra till kategorin ”plötsliga saker”.


Svar

 1. Det var nog bajs i allas huvuden idag verkade det som 🙂 Kaia jobbade, utifrån sett, himla fint, jag är rejält imponerad av hennes slalom!

 2. Ååå vad jag känner igen det där… att hunden ibland är som förbytt – från att ääälska att leka med matte till att ääälska att leta poop. Eller springa frivarv, som är Spunks alternativa sysselsättning när det finns för lite poop på planen.
  Det måste ha med det där magiska 13 månader att göra, tror jag. Eller, jag skyller på det i alla fall 😉

 3. Eller plötsliga höga halter av testosteron i Bills fall… Bara på´t igen!

 4. Vad duktig hon är!! 🙂 skulle vara kul å se henne live snart, har ju inte gjort det liksom 😉

 5. Hon ser verkligen läcker ut som klippt, liksom Ozzkan: sport edition! 😀

 6. Yra hälsar att harpluttar är bland det bästa som finns – synd bara att matte inte fattar att man kan samla in det alldeles gratis och ha det som godis 😉

  Skämt åsido, visst kan på bli knäpp på födosöksidioter, Yra kan spåra upp en tappad frolic på andra sidan apellplanen…

 7. jag är inte säker på att pluttarna skulle vara lika bra om jag erbjöd dem, jag tror lite av grejen är att det är lite förbjudet o man måste leta efter dem själv 🙂

 8. Haha, Loka som alltid älskat hästbajs. Inte lika lätt som harbajs att ha i fickan, så klaga inte! 😉
  (men jag fattar grejen. Skönt att kyckling lockade mer!)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: