Skrivet av: toktassarna | 02 augusti 2014

Agilityturné

image

 

V avslutade semestern med en agilityturné mot Sveriges västkust, i onsdags åkte vi ner till Falkenberg där jag körde ett hopplopp där Kaia tog ungefär trettio hinder (man ska ha valuta för pengarna när man åkt långt!) och Leo körde ett agilitylopp som bitvis var fint och är domaren efteråt sa till mig att det var sprutt under tassarna. Sen tältade vi en natt med Disa, Otto och Lingon (på camping, jösses så vuxet!) och på torsdagen var det varsitt lopp till. Det var en busenkel hoppbana jag körde, men man måste ju ändå komma ihåg att göra de få byten som ska göras, Kaia tog ett hinder två gånger och vips var vi diskade även där… Nåja, jag hade behövt köra mycket mer offensivt om det skulle räcka nånstans, även med Kaias långa ben, så en disk var väl ändå ok. Som kompensation för den lätta hoppbanan fick Leo en agilitybana som var ungefär klass 5… Det gick ju inte, men de var glada ändå. Leo är duktig på att inte sänka Kaia även om det blir fel.

I Falkenberg hann vi med en sväng på Ullared, viktig del i att bli svensk för Leo. Det var galet mycket folk (typ första molniga dagen efter en lååång period med jättevarmt) så vi snabbade oss igenom, köpte bara det vi bestämt innan typ, dvs hundgodis och en traktor (till Elis).

Minka minglar på tävling, är ganska skällig men åxå ganska duktig, och hon rundar stolpar jättefint, fast inte på nåt större avstånd, men hon springer glatt med en dit och hon gillar att jaga ifatt efter.

Från Falkenberg körde vi sedan hem till Cecilia och labbarna där vi fick sova i gästrummet, fredagen ägnades åt rallytävling på den stora utställningen i Jönköping. Rally kan Kaia så bra att de minuspoäng JAG samlar på oss inte gör att vi tappar för mycket längre (lite har jag lärt mig, men en hel felövning gjorde jag den här gången med…) så vi blev godkända på 80 poäng. Domaren ville att jag skulle träna bort targethanden, jag har kört lite med ajaj-jag-har-så-ont-i-höften-handen typ, alltså haft handen mot höften. Dumt egentligen för i HTMen kan hon gå fint även om jag går som vanligt med armarna. Förutom min total felövning (hon skulle sätta sig framför men jag satte henne vid sidan) så fick vi lite minus på tysken som blev lite snurrig och på sitt-stå. Hon kan den skylten jättebra om den är i början, men är den i slutet av banan går det dåligt 😦 1-2-3 steg bakåt var med, men inte framåt. Vi fick inga minus där, yey! Men hon sätter sig ju rätt långt från mig…

Husse tyckte rally var svintråkigt (det är faktiskt inte jättekul att titta på och det är vääääldigt lång väntan på prisutdelning o man får inte veta innan hur det gick…) så han lekte med Minken istället vilket tydligen gick fint.

Idag var det agility igen, dubbel klass på samma ställe som gårdagens rally, jättefina fotbollsplaner. Jag får köra två lopp, Leo två. Först ut var min agilityklass o vi gjorde ett superlopp, tog bara en slalomport för mycket när jag skulle vända från hindret efter slalom… Leo varnade för det men jag trodde det skulle gå. Hade det säkert gjort om jag hunnit undan, ropat back och sen stuckit… Skit.

Till mitt hopplopp var alltså målet att för i helvete komma runt, hur fult det än blev. Och inte blev det vackert, jag valde långa vägen på flera ställen o det hade säkert egentligen varit rätt ok om jag hade vågat satsa och sticka o inte stannat och tittat på hunden för mycket. Men målet var bara att ta oss runt och det gjorde vi, tyvärr med en rivning på näst sista hindret där jag bakombytte (lite onödigt nog…)

Leos agilitylopp var lite klurigare och de blev tyvärr diskade tidigt och sen flummade Kaia mest omkring. Hopploppet fick de slalomfel när han råkade hamna lite fel och gjorde ett för snävt bakombyte och sen stack hon i en tunnelfälla strax efter, men om man bortser från precis runt slalom så var loppet faktiskt riktigt fint tyckte jag!

Jag fick ett snabbt erbjudande om att köra Malins Liam som Johanna hade med sig till tävlingen, hon hade huvudvärk och orkade inte springa andra hopploppet. Jag hade visserligen inte banvandrat o jag var barfota, inte har jag nånsin tränat med hunden heller, men eftersom han enligt den korta instruktionen jag fick inte skulle ha nåt superhindersug såg jag bara till att lära mig banan lite snabbt utifrån o sen springa så mycket jag kunde så nära jag kunde. 2,29 tidsfel men en hindernolla fick jag till, det var kul att springa smallhund igen, men jisses så jobbigt!

Nu är det ett par veckor till nästa tävling och jag läääängtar, jag vill köra meeer! Tur att det är kurs nästa helg på klubben. Jag längtar åxå tills Minken är tävlingsmyndig, nästa år hoppas jag på att det nånstans i Sverige körs en 1-3-tävling första helgen i augusti! Ska man dela hund så måste man ha två hundar att dela…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: