Skrivet av: toktassarna | 27 oktober 2010

Signe är ingen älg!

När vi var ute i skogen sist och det var så mycket jägare där var jag glad att Lovis har ett väldigt signalfärgat täcke. Hennes sophämtartäcke brukar jag kalla det, hon ser ut som en liten kommungubbe i det. En väldigt liten kommungubbe… Signe däremot har bara svarta och mörkröda täcken. Men idag var jag på Hööks och tyckte att deras reflextäcke satt tillräckligt bra på Signe för att det skulle vara värt 150 spänn! Så nu syns även Signe i skogen och ingen kan tro att hon är en älg! Det är rätt bra eftersom hon verkligen inte syns annars, vita Lovis syns ju ganska bra, svarta Signe inte alls…

Täcket går åxå att ha över backontracket (Signe har nättäcket) eller obtracket om man vill ha extra regnskydd.

Anledningen till att jag åkte till Hööks var dock att jag såg att Helene Kåberg köpt en sovsäck till sin frusna Whippet. Signe är ju lite frusen numera när hon är nyklippt så jag tänkte att det kanske skulle vara bra för henne med. De hade rea så den kostade typ 150 den med. Hade egentligen velat ha en lite mindre för den här är väl lite stor för Signe men men… Man kan tydligen inte få allt här i livet!

Hon ska såklart inte ha täcket på sig åxå, men det råkade bli så eftersom jag höll på o fotade henne med det på. Hon la sig faktiskt i sovsäcken själv o lyfte på huvudet när jag kom med kameran, annars låg hon med huvet ner och såg ut att ha riktigt mysigt!

För övrigt funderas det alldeles väldigt på vallhundar här hemma. Man kanske inte måste ha BC?


Svar

 1. Inte BC??? Du är tokig!!! :p

 2. Våga vägra BC 😉 Det finns många andra bra vallhundar – även om jag inte lyckas övertyga så många andra om det…

 3. Jag har hört att working kelpie är ett bra rasval 😛

 4. Gud vilken gosig!!! Får de en såndär kanske man kan få ha sängen ifred! Ska jag genast åka o kolla om det finns några kvar! SötSigne!

 5. Hööks har rätt bra hundgrejer! Båda Rallys favoritbollar är köpta där, för typ tio kr styck…

  Och apropå vallhund så ja, det finns massa roliga raser! Man kan ju tex skaffa en sån här fläckig och därmed vara säker på att aldrig mer ha långtråkigt:)

 6. Visst är sovsäcken mysig? Mina hundar älskar sina men har inte riktigt lärt sig att gå in själva än…. 🙂

 7. längtar till fikat senare!! vallhundsprat it is!

 8. Oh, vilken mysig hundsäng! En sån där skulle säkert Pixie tycka om (yes, trots allt fluff så sover hon under täcket hos min på natten).

  Och nog ska du väl ha en sheltie? 😉

 9. Jag var nog lite i samma situation som du, funderade länge på BC, bestämde mig, ångrade mig, velade och till slut slog jag till när ”rätt” tillfälle dök upp. Det enda jag har ångrat nu efteråt är att jag inte gjorde det långt tidigare. Kort kan jag säga att det helt klart är det bästa jag någonsin gjort (ehh… okej, efter dottern då..) Nu snackar jag inte bara om att de är fantastiska, underbara och roliga att träna med. Mika är en glädjespridare och energikälla utan dess like, varje dag, varje minut. Jag blir löjligt glad bara av att tänka på henne. Hon är underbart go och en riktig följeslagare i vått och torrt. Jag kan som du hör inte ösa nog av beröm över henne. Efter bara de få veckorna jag hade med Kim insåg jag att det verkligen var rätt val av ras, att leva utan kändes omöjligt när jag provat. Köpköpköp! 😉

 10. Du kan få en tervueren? 😉 😀 Och nej, då är det inte utställnings nervueren vi pratar om. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: