Skrivet av: toktassarna | 30 oktober 2010

tannalös…

Igår fick vi lämna Signe hos veterinär Karin i Hjulsbro. Syrrans kille, som är tandläkare (för människor) kikade i Signes mun när de var o hälsade på och sa att vi verkligen måste ta ut lite tänder. Jag har ju vetat det ett tag men med tanke på Signes sövningshistorik (hon höll på att dö när hon kastrerades) så har jag dragit mig lite för det. Men nu fick jag tummen ur. Och det var verkligen nödvändigt, nu är hon nio (!!!) tänder fattigare. De tyckte det var lika bra att ta alla när hon ändå var sövd. Och sövningen gick bra, när jag hämtade henne fyra timmar senare var hon kanonpigg. Hon tycker nog att operationer är helt ok när man får äta burkmat efteråt 🙂

I morse vaknade vi av att hon gnagde ben 🙂 Resten av tänderna ska vi borsta borsta borsta…

Just ja, de kollade även Signes uppsvullna buk och det ser inte ut att vara något som måste åtgärdas. Och då låter vi nog bli att öppna buken på en 10-årig hund som haft problem med narkos tidigare… Vi ska försöka få henne  att äta lite långsammare. Nån som har tips?

Idag har vi varit i Motala (humhum) o på vägen hem stannade vi till och gick en lång tur längs Göta Kanal. Varför gör man inte det oftare? Hur vackert som helst och man ser jättelångt så hundarna kan springa lösa hur som helst.

Tyvärr hade vi ingen bättre kamera än Daniels mobil med oss och den gör verkligen inte kanalen rättvisa.

GPSen leder ibland in en på konstiga ställen…


Svar

 1. Oj va skönt att de gick bra att fixa Signes tänder. Minus ska in och dra någon/några nu på fredag. Är som dig väldigt nervös när hunden ska sövas. Minus är ju snart nu i november 14 år men de måste göras så han ej får infektion.

  Jag brukar ge Nova maten på en bricka eller strö ut den på golvet eller gräsmattan för att hon ska äta lungnare. Helene Kåberg har en toppen bra aktiveringsboll som hon ger Jessis mat i ibland som verkar fungera utmärkt.(jag ska köpa en )

  Soliga Hälsningar
  Annso Minus Nova

 2. Såg på fyra tassar när jag va där sist att det fanns nån specialmatskål som hette typ ”slow down” eller nåt liknande…massa knasiga upphöjningar i matskålen som gör att det går lite långsammare. Manne får nog en sån i julklapp av mig då maten ibland ”studsar” upp igen för han inhalerar maten.

 3. Det svåra med din fråga är väll att du har burkmat. Jag tycker att dessa är bra på en liten hund: UFO Rolling Snack http://www.stormstjarnanskennel.se/Hunderian/leksaker.htm men det kanske inte är kul att ha inne på golvet om det är riktigt blöt blötmat..fast Rufus hade leverpastej i sin och det blev ju inga smulor kvar där direkt 😉

  Kul att ni var i våra trakter (läs kanalen). Finns massor underbara gångvägar här så det är bara att säga till om du blir sugen igen. //Emmeli

 4. Jag har en flaska som jag använde till Monster som aktivering förr och då får dom ju ut några kulor i taget så det är ett tips!

 5. När Rejsa var liten roade jag mig med att fylla gamla märgpipor med uppblött foder och frysa in, så hade hon (och Rally såklart) nåt att pilla med mellan morgonrastning och förmiddagspromenad. Det borde väl funka även på blötmat?

 6. våra ”grabbar” äter ju uppblött foder för de skulle sätta i halsen annars… för dem fungerar det bra, men hur det påverkar uppsvällda magar vet jag inte… hälla lite vatten på kulorna görs då man ”glömt” att blöta upp fodret och det går rätt bra med.

  Vissa sprider väl ut maten på en bricka eller annat så maten inte ligger så koncentrerad på liten yta.

 7. Det finns ju såna där matskålar som har kullar eller vad man ska kalla det så att hunden måste snurra runt nosen för att få fatt på matbitarna! Eller så kan man ju slänga ut maten på gräsmattan och göra ett mini-sök så får man jobba lite för maten också! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: