Skrivet av: toktassarna | 25 juli 2010

Bergslagsveckan andra upplagan

Ja, fast första för oss, vi var inte med sist. Jag har ett svagt minne av att vi åkte förbi tävlingsplatsen på väg mot något okänt mål förra gången tävlingen arrangerades men tävlade gjorde jag inte. Vi kom på torsdagen, i början av veckan var det klass I och II vilket många vänner varit och tävlat och det gått väldigt bra, många pinnar släpades hem till Linköping!

Vi började med en ganska rak och öppen agilityklass. Loppet finns på film, i Beas kamera, så det kommer… Rakt och öppet visade sig vara temat för veckan, tror att alla domare som kom upp till smallbanan sa att ”nu ska ni få springa lite i klass III”. Vi nollade iaf båda loppen på torsdagen, tog en pinne i agilityklassen men var långt ifrån i hoppklassen. Det var en väääldigt rak bana, jag gjorde två byten, ett efter andra hindret och ett bakombyte in i en tunnel i slutet av banan… Inga svängar att tjäna tid på för lättvända Lovis alltså!

Stannade kvar på tävlingsplatsen eftersom jag skulle vidare till AgIfs fest senare på kvällen. Festen var trevlig och maten god även om jag kanske hade väntat mig lite mer 🙂 Fick iaf med mig fem pokaler, fyra till laget (jag var enda Pappisstjärnan på plats) och en för att jag blev utsedd till årets domare förra året.

Jag sov i bilen natten till fredagen, det var lite kyligt och jag ångrade lite att jag letat upp en skuggig plats men vi hade både sovsäck och täcke, jag och Lovis, så vi klarade oss fint. Däremot gick tävlandet lite sämre på fredagen, första agilityklassen var på väg att bli ett riktigt bra lopp men så kom jag efter i slalom och hade inte luft nog att stöda henne så då vände hon sig om och gick ur. I hoppklassen missade hon en tunnel och sen blev det lite pannkaka, jag gav helt enkelt upp efter en vägran och blev jätteförvånad när diskningssignalen kom långt senare 🙂 Kändes som om jag var diskad sen långt innan! Inga lopp på film från fredagen tyvärr.

På lördagen fick jag med mig Daniel och det är alltid trevligt! Dessutom lyckades vi bra, nolla i agilityloppet, det finns på film här. Sen nollade vi hopploppet med, eller, vi hade gjort det om den vanliga koefficienten för hoppklass hade använts… Banorna var som sagt väldigt raka och flytiga allihop och om inte Lovis kan få mer än två svängar att tjäna in tid på, då måste vi verkligen ha 3,9 m/s, inte 4,1 som det räknades på för dagen. Jag var ärligt talat riktigt besviken efter att ha fått tidsfel på ett så bra lopp (som såklart inte finns på film…) så jag bara ville lägga ner… Ok att vi inte har med SM-pinnarna att göra, det kan jag ta. Men att inte ens nolla, det är inte roligt. Särskilt som jag vet att hon faktiskt springer så fort hon kan och klarar referenstiderna i agilityklasserna utan problem…

Men men. Inget kan ju egentligen ta ifrån oss känslan vi har när vi kommer av plan, att vi gjort riktigt bra lopp, att vi är ett team och att vi har grymt roligt på plan. För roligt är det på raka banor, det är bara resultatet som inte blir roligt…


Svar

  1. Äsch! Ni är bäst oavsett 🙂

  2. Jadu, dagens åldringar är inte som förr..! 🙂

  3. Att Sven använde fel koefficient i hoppklassen i lördags såg jag redan innan vi sprang. Och när vi gick i mål fick jag det bekräftat. 0,81 jävla tidsfel på ett klockrent lopp, där det tyvärr inte fanns nåt ställe att tjäna in tid på. Skittrist.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: