Skrivet av: toktassarna | 17 november 2015

November i smålandsstenar

image

I helgen var det lagtävling i Smålandsstenar, eller i Bursaryd var det nog. Häftigt att det finns små små orter med jättefina fotbollshallar, Smedjebacken har ju åxå en fin hall med konstgräs, kan inte bo mer än ett par hundra i hålan lixom… Den här hade grusunderlag men var jättefin, ljus, inte kall och bra underlag även om man blev lite skitig när man har hund som gärna hoppar mot en… Minka fick inte ens komma in i hallen 😀

Lördagen var det dubbla lag och laget tog två pinnar! Vi började med ett hopplopp där Kaia tyvärr hoppade tillbaka över ett hinder precis i slutet, men resten av gänget höll ihop och gav oss en tredjeplats. Sen nollade vi ett agilitylopp även om gungan gick lite väl fort för min smak…. Nästa var hopp igen och jag tror Kaia gjorde sitt livs lopp! Det var Kristinas bana och jag har gått en del kurser för henne, kände igen en del saker och gjorde som fröken lärt oss 🙂 Sjukt kul lopp att springa, tyvärr finns det inte på film men jag ska leva på känslan länge länge! Sista agilityloppet gick åxå riktigt bra men när hon efter gungan drog så fint rakt fram blev jag lat och vände lite för tidigt för upploppet och då tvärvände hon efter hoppet och tog det tillbaka igen för att springa ikapp med mig på upploppet. Synd på loppet men det var roligt ändå.

Nu är det bara två pinnar kvar till ett SM-kval och det finns en hel del tävlingar i vår så det känns inte omöjligt! Jätteroligt att köra ihop med laget.

Assie och jag åkte vidare mot Gekås i Ullared där vi köpte lite hundgodis, lakan och lite julpryttlar men mest köade, helt galet! Hade vi inte haft sällskap av varandra hade vi nog bara struntat i det, över en timme i kö för att komma ut!

Boendet i Fegen var jättemysigt men väldigt lyhört, jag sov kanske inte jättebra… Fem hundar i rummet och en flåsande Mink….

Söndagen var det individuella lopp och Kaia var fullständigt galen… I hopploppet tog hon hinder över hela banan fast hon gjorde många bra saker åxå. I agilityloppet visade jag in henne fel i slalom, dumt nog, och sen diskade vi oss en himla massa gånger men ett dubbelt blindbyte är jag nöjd med iaf. Dreglet yrde på Kaia, fan vad vi älskar det här, även när det blir fel!

Hallen låg alldeles vid ett motionsspår och Assie o jag hittade även en rolig stig lite mer off track så Minken har inte varit utan förströelse, hon gillar ju att bo i bilen den där lilla knäppisen men hon undrade nog varför det aldrig blev hennes tur. Men nu är det tävlingsvila för en så lång framtid att jag inte ens är säker på när nästa är… Jag hoppas att hussen vill tävla Minken i klass 1 i januari, men själv vet jag inte alls när jag får tävla igen. Dumma vintersäsong, dumma möten och andra saker som gör att jag inte kan tävla de få tävlingar som är 😦 Agility är ju så sjukt roligt just nu, TVÅ hundar som kan tävla och som är så roliga att jobba med!

 


Svar

  1. Thone har vuxit alldeles för fort 😛 Känner ju inte ens igen henne på bilderna från de två första veckorna.

    Jag får nog ta och fråga Thone om det är okej med fler bad och utställningar 😉 Kanske att badet var värt en dag på utställning, med massa köttbullar och trevliga domare som hälsade på henne.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: