Skrivet av: toktassarna | 14 juli 2013

semesterhundar

Vi har semester och är inte speciellt uppkopplade. Först åkte vi upp till Dalarna där vi tävlade både midsommarafton och -dagen. Kaia vann ett lopp varje dag och var rolig att springa med. När alla andra åkte hem stannade vi kvar, lämnade knappt gården på flera dagar men är iaf inte så rädd för vargen längre så hundarna kunde vara lösa på området utan ständig tillsyn. Jag hoppas vargen fortfarande är så skygg att den inte kommer så nära oss människor. 

Vi hann tävla fyra lopp till i Dalarna, kort liten kvällstävling. Kaia gjorde två bra hopplopp där hon i det ena tyvärr missade sista slalompinnen (jag lämnade henne mentalt för att förbereda slutet av banan) och i det andra tog ett hinder extra innan en tunnelingång där jag borde ha threadlat typ… Första agilityloppet blev rätt kaotiskt när Kaia inte kunde hitta slalomingången från A-hindret o sprang upp på det en massa gånger innan jag fick in henne rätt i slalom. Andra agilityloppet nollade vi men var någon hundradel långsammare än Kaos (som behövde pinnen mer än vad vi gjorde). Vågade inte lägga nåt i mål så vi tappade lite på upploppet. Dessutom måste vi jobba på alla våra kontaktfält, de måste bli snabbare.

När vi staplat lite mer ved åkte pappa o jag till Danmark och tog med oss Kaia. Signe fick vara kvar med mamma och deras hundar, vilket gick alldeles utmärkt. Men det hade nog varit tufft att ha med Kaia i den flocken när de andra inte riktigt kan gå promenader o hon inte heller kan vara lös hela tiden.

Det är många år sen jag var med på Vinden Drar o jag kan inte minnas att det var med några hundar då, men i år var det några stycken med. Kaia skötte sig faktiskt utmärkt! Hon tog disktjänst i flera tält och gick runt efter middagen och skötte fördisken. Hon sov med mig i tältet med täcke på sig. Hon följde med mig överallt (kopplad, ville inte riskera att hon stal mat för någon) och kelade glatt med alla som ville träffa henne. Och det var många. Oj så mycket kärlek hon fått under veckan! Hon var inte ofta så många meter från mig men när jag behövde lämna henne var det inga problem att hitta någon som kunde hålla henne.

1060966_10151500915715334_745988632_n

Seglade gjorde hon såklart åxå. På de lite större båtarna var det inga problem alls, mer än att det var lite klurigt att komma ombord, tur att flytvästar har handtag på ryggen. En dag seglade vi dock en liten båt där vattnet sköljde in över oss rätt mycket. Tillslut kröp hon iväg till pappa och började gnälla, hennes matte verkade ju inte fixa så hon blev torr och varm igen… Men väl iland var hon alldeles som vanligt och på vägen hem kunde vi byta till en större båt igen och då låg hon på däck och solade hela vägen.

Sista natten var vi lite busiga och gick ut på golfbanan som låg bredvid vår lägerplats och släppte henne lös för första gången på en vecka. Herregud så galen hon var! Hon sprang och sprang, trodde flera gånger att ”nu jagar hon” för jag hade sett harar där tidigare under veckan, men hon jagade inte, hon bara sprang i stora cirklar runt oss. Sen fick hon sova i bilen medan jag satt vid lägerelden tills solen gick upp. Eftersom vi var en mer i bilen på vägen tillbaka var vi tvungna att packa i hennes bur så hon fick ligga i knät på vägen hem, nåt hon nog njöt av. Sov hela vägen tror jag. Även om det var en rolig vecka tror jag det var ganska tufft för henne, mycket intryck. Vi mellanlandade i Linköping några timmar och hon sov hela tiden. Sen körde vi vidare mot Dalarna igen.

Efter några dagar i Dalarna där vi hann med att träffa Assie, Kaia var överlycklig över att få leka med Kaos, åkte vi till Åland. Avmaskade hundarna på kliniken i Ludvika, mycket smidigt, betalde 250 kronor för dem tillsammans. Det är ju frivilligt att avmaska efter Danmarksresor numera men det kändes bra att göra det när vi ändå måste avmaska inför Ålandsresan.

1059996_10151509520030334_471443593_n

Och nu är vi på Åland. Vi slappar mest, fast Kaia o jag har hunnit med två korta löpturer åxå. På kvällarna när det svalnat går jag en sväng med radion i öronen och tittar på min barndoms stad som är så vacker så vacker. Vi trotsar ormar och skogsbessar i Helenelund och jag har slösat lite pengar på att låta en trimmare klippa ner Kaia ordentligt så hon är så himla snygg. Funderar nästan på att lägga lite pengar på att få Signe lika snygg, vore ju kul om de är fina samtidigt 🙂

1058781_10151509235310334_951218491_n


Svar

  1. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser 🙂

  2. Kul att höra vad ni har hittat på sista tiden. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: