Skrivet av: toktassarna | 27 juli 2011

sista valpkursen

Idag blev det sista tillfället på valpkursen. Tusen tack Yvonne! En suverän kurs, såklart.

Idag lekte vi ”följa matte” vilket Kaia gjorde fint både på höger och vänster sida. Kanske kanske kommer vi nån gång att tävla lydnad, men jag ska ändå försöka att träna både höger och vänster. Tänker att det måste vara bra för hundarnas kroppar att inte alltid gå fot på vänster. Vi tränade åxå lite på panglägganden vilket schapparna verkar ha rätt naturligt. Det gäller bara att BARA belöna för de läggandena, inte de halvdana. Tillslut började jag dock se ett mönster, Kaia lade sig när de andra klickade! Klickade ingen kunde hon följa mig hur länge som helst, inga spontanlägganden där inte!

Sen var det lite läxförhör av plocka pinne o Kaia hade inga problem med de andras pinnar. Sist o slutligen tror jag att jag i apporteringen har väldigt mycket glädje av att hon inte är så intresserad av saker. Hon har inga som helst tendenser till att sticka iväg med pinnen själv, den är inte vitten värd för henne, hon vill bara åt godiset som hon får för att ge pinnen till mig. Nu ska vi träna vidare på att sätta små skålar i andra små skålar 🙂 Och att ställa tassarna i dem…

Vi pratade åxå en del utställning o jag fick lite tips i hur jag ska träna stadga i ståendet och hur schapparna ska stå. Kaia kunde såklart det här när hon var liten, men har man inte tränat nåt på typ tre månader så får man börja om lite.

Innan kursen var Bea o Johanna ut till Radioskugga. Vi lät inte valparna leka eftersom de nog hade lekt slut på sig innan kursen då, men de vuxna hundarna fick mingla lite med Kaia och jisses vad hon fjäskar. Hela rumpan viftar lågt ner. Är man lite otydlig i framänden pga pälsen får man vara desto tydligare i bakänden säger Kaia!

Nu är Kaia iaf rätt trött 🙂 O sover säkert fram tills läggdags ungefär 🙂 I morgon ska vi jobba på Manners Mindern, jag vill ha ett lika coolt externbelöningsbeteende som Marlene hade med Iss. O jag piper ”godis” på samma sätt 🙂

Per var förresten o fotade på kursen, bilderna kommer nog upp på hundfoto.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: