Skrivet av: toktassarna | 22 juli 2011

Apport!

En av läxorna på valpkursen till nästa gång är apportering. Shit tänkte jag, jag har ju redan testat lära Kaia det men hon bara kan inte ha nåt i munnen samtidigt som det finns mat i närheten. Med hjälp av Fannys artikel fick jag henne iofs att gripa apporten, men sen dess har jag inte tränat nåt, jag kände att vi måste fokusera mer på leklusten först.

Nu körde jag en annan metod, med mat. Och det gick utmärkt! Med omvänt lockande kan hon hålla pinnen faktiskt ganska länge, och hon plockar envist upp pinnen igen om jag stänger handen för att hon släpper. Det är kanske lite tidigt för att kasta apporten, men jag upplever att Kaia gör saker bättre med fart, så vi testade det.

Kolla, mat i handen, pinne i munnen!

Hämta…

Plocka upp

Fort tillbaka till matte!

Om man håller fast så är handen öppen

Men om man släpper så stängs handen!

 


Svar

  1. Jätteduktigt ju! Fast mest blir jag avundsjuk om det är trädgården till ert sommarhus som du sitter i för det ser ju hur mysigt ut som helst! Med skogen precis bakom dessutom =)

  2. Hej! Trevlig blogg! Kul att omvänt lockande även kunde nyttjas på detta sätt, alltid lär man sig ngt nytt! Såg att du fundera på en Manners Minder, om du finner ngn så är även jag intresserad! Vet inte om det finns ngn återförsäljare i Sverige eller om man får köpa in själv utomlands… Allt gott till dig & 4-benta!

  3. h, du r vlkommen att komma o hlsa p om du vill. Jag r hr tills nn gng i mitten av nsta vecka. Skogen ligger mycket riktigt runt knuten men det r inte direkt enkelt att g i den. En liten ravin och en hsthage stller till det litegrann…

  4. Bra jobbat! Klokt att utnyttja maten till din fördel 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: