Skrivet av: toktassarna | 24 november 2010

NM-äventyret i Danmark

Haft lite ont om tid och vips så är det redan onsdag och flera dagar sen NM-helgen 🙂 Jag o Bea åkte iaf ner till Danmark i fredags, väl framme i Helsingborg uppstod ett *hm* litet problem men tack vare stort kontaktnät och många snälla människor så löste det sig. Ibland är det bra att ha en domare i bilen. Och tusen tack Mette för hjälpen!

På fredagkvällen fick deltagarna köra ett lopp på mattan och sen åkte vi till hotellet där det visade sig att Bea o jag installerats i ett rökrum. Det skulle INTE fungera för astmatikern Bea att prestera på ett mästerskap utan att kunna andas så efter lite pyssel löste vi det så att vi sov hos Malin och Mazli vilket var väldigt trevligt, fast att jag fick sova på golvet 🙂

Lördagen var tävlingar för hela slanten i hallen. Den stackars portugisiske domaren dömde nog halvt ihjäl sig, han dömde iaf alla klasser jag såg… Banorna var inte supersvåra men ganska trevliga. Finnarna regerade redan nu tävlingen även om svenska Lova och Swift vann varsitt lopp på fredagen med cert, internationella championat och andra fina grejer.

Söndagen var det alltså NM. Bea stoppade in en hel näve i ögat på Soda och han skötte sig fint även om han inte tokgillade underlaget direkt. Det var inte konstgräs utan en matta, inte hal men inte heller kanongrepp. Och finnarna finnarna… Fanns inget att göra åt dem, särskilt i medium var de helt överlägsna… Om inte Luka hade missat ett kf hade de haft alla tre pallplatserna, nu blev det istället en dansk kooiker som tog bronset (tre kooikrar bland de fem bästa!) och Bea blev precis utan medalj på en fjärdeplats. Men det var superbra jobbat av henne och Soda ändå faktiskt, de gjorde verkligen vad de kunde med de förutsättningar som blev!

En futtig medalj blev det till Sverige, largelaget tog silver. (jag menar inte att förringa deras insats, men när det finns 18 medaljer och 4 länder som tävlar om dem skulle man kunna tycka att utfallet kunde vara lite annorlunda) Åsa med Cadi har haft ett superår mästerskapsmässigt, brons på SM, lagguld på VM och lagsilver på NM! Individuellt var väl egentligen Lova närmast medalj, låg på andraplats inför finalen men missade tyvärr ett kf. Det har hänt dem förr om jag inte minns fel… Trist var det iaf, men bra satsat!

Det man minns bäst är ändå finnarna. Carolina och Kerttu i small, tyvärr med en femma i slalom från första loppet men deras två agilitylopp måste ha varit snabbast… Janita med Hitti och Omie i large. Hitti är hennes egen och regerande mästare sen förra året. Omie är hennes uppfödning som hon tävlar åt den skadade ägaren. Inför finalen låg Hitti trea och Omie etta. Hitti gjorde ett snabbt och säkert lopp, tvåan Ted diskade sig tyvärr och Omie fick en pluttig liten vägran när hon tvekade lite om vilket håll hon skulle ta hindret från. Helt rätt dömt enligt mina ögon iaf. Men tiden räckte ändå till silvret, Hitti var enda hunden som gjort tre nollor och därmed mästare igen! Jaakko och Zens lopp var åxå sjukt fina, så tyst och vackert men ändå riktigt snabbt.

Och så medium då, Frodo vinnare, Sonic tvåa. Tror att Sonic nollade ALLA sina lopp under helgen. Och avslutade med att hålla freestyleuppvisning för publiken medan vi väntade på prisutdelningen 🙂

Tusen tack Bea för en rolig resa, hela året! Vi gör det igen tycker jag 🙂 Gärna nästa år men annars typ 2014 kanske?


Svar

  1. Först, kul att Lovis håller klaffen! Hoppas att hon fortsätter med det! 🙂
    Kul med NM, heja Bea! 😀

  2. Jajemen! vi gör det nästa år, OCH 2014 :)) och TACK Åsa för super supportande!!! Vad hade denna upplevelse varit utan dig!
    Ses ikväll!

  3. Jodå, Lova gjorde en ”favorit i repris” från förra årets NM då hon låg på en fin placering inför finalen och hoppade kf även då… Märkligt, eftersom hon mycket sällan fuskar ”till vardags”. Eller egentligen kanske inte så himla märkligt, med den pressen, nervositeten och tidsjakten som är i en mästerskapsfinal så blir nog både förare och hund lätt övertänd. Det kommer fler NM 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: