Skrivet av: toktassarna | 19 november 2010

äta långsamt

Sen Signes tandutdragningsoperation har vi försökt göra nåt åt att hon kastar i sig maten så fort. Dels för att hennes buk varit så svullen, dels för att det blir lite krångligare att äta när man saknar så mycket tänder 🙂 Hon måste ju äta specialfoder för urinstenens skull så det går inte heller att ge henne lightfoder längre. Men hon är egentligen inte speciellt tjock, det är bara buken som är svullen. Och faktiskt, det ser bättre ut nu! Hon får alltid vatten på maten (vilket är viktigt för urinstensmotverkan) och hon äter ur en slow-feed skål.

Den fungerar faktiskt hyfsat, visst, hon äter fortfarande fort men kanske ungefär hälften så fort som hon åt förr. Ibland får hon mat i aktivitetskula eller utspridd på annat sätt men det är lite svårare att hålla koll på att rätt hund äter rätt mat då 🙂 Ja, Lovis stjäl faktiskt hejdlöst rakt ur Signes skål under nosen på henne, men Signe är väldigt duktig på att låta Lovis mat vara, så länge den är i Lovis skål… Är den utanför på golvet får man ta den, tycker Signe! Ibland går hon medvetet på Lovis skål och helt enkelt sprätter ut lite mat så den hamnar på golvet där hon ”får” ta den… Lovis är nämligen inte så bra på att äta upp sin mat ur sin skål utan lämnar oftast… Men Signe bör ju inte äta Lovis mat, tvärtom är ju mer ok egentligen…

Bilden har jag lånat från Djurmaxi där just denna skål kostar 59 kr. Signe har dock en lite stiligare variant som inte är så plastig. Och så är den rosa. Den kostade väl det dubbla ungefär, köpt på Fyra Tassar i Tornby.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: