Skrivet av: toktassarna | 13 november 2009

lunchträning

Efter jobbet idag åkte jag till HU, hämtade upp Ester och värmde upp mina tre hundar tillsammans med Johanna och hennes fyra. Sen byggde vi en kombination och lagom tills det var klart kom Bea från jobbet, tog sin varma hund och började köra agility 🙂 Sicken lyx!

Vi tränade en rejäl stund, vi hade ju 7 hundar att köra igenom. Fast Signe fick inte springa nåt, som vanligt… Lovis var härlig och galen, som vanligt. Ester, hon blir bara yngre och yngre känns det som… Dvs hon kan mindre och mindre. Vi har en del grundträning att göra! Än finns inte så jättemycket fart och galenskap och hey, I like crazy! Men men, det är bara tredje träningspasset och jag tycker att man när man ser på agilitytävlingar ser en hel del shelties som är rätt försiktiga i början men tar sig efterhand.

Men är det någon som har ett tips om hur man får galenskap att lysa i ögonen på en skälltie så får ni gärna säga till! Jag har ju fortfarande inte fått henne att leka, men jag ska jobba lite till på det. Just nu kör vi godisskål och det fungerar, men inte mer än så. Ska testa med rådjursklöv men jag ska ge kaninskinnet en chans till först. Skulle helst inte vilja mecka med klöv varje gång man ska träna… Det är så himla skönt med Lovis som man kan träna med i princip vad som helst, en gång använde jag ett plastlock till en flaska som leksak på träningen…

Ester kan ju springa, det vet jag ju. Som hon rejsar med BCarna. Ska bara plocka fram det på banan!

Dessutom skulle jag vilja se om One Jump. Nån i Linköping som har den? Vem vann den egentligen på julklappsspelet för några år sen?

Yvonne, är hon inklickad?

Bästa är att Johannas nya pudel är i nästan samma stadie som Ester, nästan 🙂 Så vi ska träna massa tillsammans!


Svar

  1. Min erfarenhet av shellisar; lär henne kampa för godis, brukar vara det enda som funkar om dem inte kampar av sig själva. För galenskapen så älskar shellisar när det rör sig, det är därför dem ofta gillar bc dem springer nämligen fort och går att jaga. Så rör på dig mkt och fort, jakt.

  2. Ja, jag tror absolut du vågar låna Faile, hon är inte alls som Perrin… 😛

    Jag tror, är dock inte helt säker så jag ska kolla, men jag tror att den första Twilight-boken ligger någonstans i en låda, vem vet var… Men jag ska kolla, den kan finnas i krokarna. Isåfall låter din plan som en bra plan. 🙂
    Ska bli jätteroligt med julklappsspelet, försöker lista ut något bra att köpa men det blir nog som det alltid blir att jag bara snabb-handlar tre grejer… 😛 Det är ju inte priset som är det viktiga, det är att vinna! 😉

  3. Det är jag som sitter på one jump filmen, kan ta med den åt dig när vi träffas nästa gång.

  4. Har du testat att gå ”all in” och använda händerna som leksaker? I början tyckte Rulle att leksaken bara var i vägen när vi skulle leka, men det blev bättre och bättre ju mer han lärde sig att det var ok att kampa med mina handleder… (man får offra sig för den goda sakens skull…)

  5. Pixie är ju visserligen ganska kampglad, så just leka brukar inte vara ett så stort problem. Att rulla iväg en boll som hon får jaga efter? Mjukisdjur (tex IKEAs mus) i ett snöre o dra längs backen?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: