Skrivet av: toktassarna | 13 november 2020

Falskt alarm

En massa småsaker ledde till att jag bokade en akuttid på Valla idag för att kolla Minkas livmoder. Det är en månad sen hon löpte och hon har tappat aptit (vilket ju är extremt ovanligt för att vara någon av mina hundar!), spytt nån gång, kissar mycket, dricker mycket, slickar sig, Kaia, Vesp och Knott luktar på henne och så. Många små små tecken som ändå pekar på att nåt är fel, och livmodersinflammation kan ju bli vansinnigt allvarligt väldigt snabbt så jag ville utesluta det.

Tack o lov för försäkringar för med alla blodprov och ultraljud gick kalaset på 9000 kr när det krävdes akuttid. Och enda svaret var att livmodern såg fin ut. MEN. Ett levervärde var åt skogen för högt. Tyvärr är det inte lätt att veta vad det beror på, och det kan åxå vara tillfälligt, så vi har en tid bokad i nästa vecka för att ta nytt prov och kolla om det fortfarande är förhöjt.

Tills dess ska Minken leva som vanligt och åtminstone peta i sig hälften av sina portioner varje dag. Vi gick till skolgården ikväll och lekte parkour, då var det inga problem att äta torrfoder som belöning, och när vi kom hem åt hon kvällsmat som vanligt. Lunchen däremot ville hon inte ha, men hon hade ätit frukost i morse.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: