Skrivet av: toktassarna | 05 oktober 2020

Kaias öra

Stackars Kaia har inte haft nåt vidare bra slut på sommaren. Efter en bärplockningspromenad var hon plötsligt halt och det höll i sig så länge att jag tillslut lyckades få tag på en veterinärtid. När vi väl kom dit var dock hältan över, men veterinären kunde känna en liten reaktion i höger handled, vilket var samma ställe som jag också fått en reaktion vid.

Vi konstaterade redan då att ett öra var lite småfult, men veterinären trodde tvätt skulle räcka. Så jag tvättade, petade i kokosolja och har även testat honungssalva, men inget har fungerat. Det har lixom inte blivit värre men inte heller bra. Så jag jagade rätt på en ny veterinärtid.

Idag fick vi träffa Tobbe på djurdoktorn som kunde konstatera en ganska rejäl svampinfektion, men det är ändå ett av de bättre problemen att ha av allergin (bättre än bakterier i öronen åxå) så med kortisondroppar borde vi kunna häva det inom nån vecka. Sen får jag bli duktig på att varannan vecka rengöra och även droppa i nån droppe kortison så vi hela tiden motar svampen. Han tipsade om att om jag plockar öronhåret kan man direkt ha på lite kortison så det inte börjar gro när man är där och irriterar det.

Vi pratade även om bilrädslan. För det är nog rädsla, inte illamående. Och vi fick lite lugnande som vi kan ge inför längre bilresor som till Åland eller Hästberg. Annars är det bara thundershirt och Adaptil liksom. Hon skakar redan när hon ska in i bilen, stackaren. Det blir ju lite tråkigt att bara gå promenader hemmavid, men just nu försöker vi hålla bilresorna till så mycket minimum vi kan. Och det verkar gå bättre i Simons bil av nån anledning, kanske för att de ligger så trångt i den buren?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: