Skrivet av: toktassarna | 02 oktober 2019

DRA!

BK ordnade draghundsprovapå med Dennis och Madde och jag var med och fick en massa bra tips på hur jag ska få hundarna att faktiskt dra. Mest handlar det ju tyvärr om att skippa det här slaskspringandet i mitt joggtempo där det blir astungt för dem att dra. Så antingen gå eller springa FORT. Ha halsband på hundarna och ha dem springande ”vid sidan” om jag vill jogga. Träna in ett startkommando och kör korta korta intervaller i början, typ 10 sekunder.

Och kör lite weightpull, särskilt med Minka som inte riktigt förstår grejen med att ta i och jobba. Hon är ju stark som en isbjörn den där Minken men var musklerna kommer ifrån (förutom att hoppa jämfota upp i ansiktshöjd) vet jag inte riktigt för hon drar inte. I sele drar man nämligen inte (hon kan dra som en idiot i halsband så hon går oftast i sele). Men om hon får dra kätting och på kommando kanske hon kan förstå vad man ska göra i selen när man ber om det? Vi testade springa intervaller och Minka ökar bara farten, hon drar fortfarande inte även om jag springer så fort jag bara kan.

Vi fick även prova kickbike och cykel och det var kul men jag tror inte mina hundar har kampvilja och jakt nog i sig för att dra i de hastigheterna. Däremot vore det kul att kunna cykelmotionera i trav så jag slipper springa själv 😛


Responses

  1. Åh, det där hade jag varit med på!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: