Skrivet av: toktassarna | 18 september 2019

vita varggrin

För några år sedan började jag borsta tänderna på mina hundar. De blev jätteduktiga på det, stod på led till badrummet så fort de hörde min eltandborsta tystna för då var det deras tur. Sen började jag klippa klorna i samband med det och då tyckte de inte lika mycket om det och slutade köa. Sen träffade jag hussen och började sova hos honom ganska ofta och där fanns inga hundtandborstar så då började jag slarva ännu mer.

Sen bytte vi foder också. Magarna är helt klart bättre men Kaias tänder började bli sämre. Hon har även haft en lite tumörbubbla i tandköttet på en tand och även om jag frågat veterinär om den och de tyckte att den inte störde så länge den inte växte så började det väl kännas som att den skulle bort. De senaste veckorna har jag faktiskt haft känslan av att hon har ont i munnen.

Jag lämnade henne (efter mycket om och men med en bilnyckel som låg i alldelels fel bil) på Mantorps smådjursklinik och fick hämta hem en lite groggy hund ett par timmar senare. De hade hittat en liten fraktur på en tand i nederkäken som de tyckte såg ganska ny ut. Frakturen var inte aktiv, men ganska vass så kanske har hon skurit sig lite på tungan ibland och det är det jag upplevt som att hon har haft ont.

Nu är hennes tänder jättefina och nu ska de banne mig hållas så resten av livet, tandvårdssrutinerna är tillbaka med tandborstning de allra flesta kvällar.

Minken, hon har fina tänder trots mitt slarv. Men även hon ska borsta tänderna numera såklart.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

<span>%d</span> bloggare gillar detta: