Skrivet av: toktassarna | 04 september 2019

blogga ikapp – semester

I år semestrade vi i Sverige med hussen, inte en enda lite trip till Åland blev det vilket känns lite konstigt och jag har haft desperat behov av havsglitter då och då, men vi har ändå haft det väldigt bra.

Första friska veckan var vi i Simons sommarhus som han har med sina bröder. Det var FULLT hus, 6 barn och 6 vuxna, plus grannungar och 2 hundar. Hundarna skötte sig som tur var utmärkt. Kaia älskar ju barn på nåt underligt vis (var det leken med Nolia dagarna efter att hon kom hem?) och blev en stor favorit hos flera, särskilt Matilda som roligt nog är född precis samma dag som Kaia. Minka är ju mycket mer reserverad men barnen lärde sig jättefint vad hon tyckte var okej och Minka slappnade av mer och mer och var inte lika lättskrämd, hon kan ju hoppa till av plötsliga rörelser och barn är väldigt bra på plötsliga rörelser.

Från Småland åkte vi mot Dalarna och min familj istället. Färre barn men fler vuxna och många hundar 🙂 Och mindre barn, mina syskonbarn är ju ungefär 1,5 år. Vi råddade ett litet bröllop, det låg tre hundar under bordet vid bröllopsmiddagen som ingen märkte 🙂 Däremot tyckte inte Minka om syrrans labbe Tail. Alldeles för stor och okänd hund för att få röra sig fritt på gården! Fast det ledde bara till att Minka hamnade i arresten (vi släpade in bilburen till skuggan på gården) eller i koppel, tack o lov rök de inte ihop på allvar.

Det var väldigt varmt när vi var där så mest gick vi och badade eller hängde på gården men vi tog en tur upp på Klacken med, det måste man när någon är med för första gången till Hästberg. Jag fick även vara med och jaktträna Tail lite, kul att se en hund få arbeta med det den verkligen är född till. Kunde ge lite tips om fotgåendet som sen ledde till extra stjärnor för det under jaktprovet sen 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: