Skrivet av: toktassarna | 04 september 2019

blogga ikapp – kurs i Stälje

Sista dagen på semestern hittade jag en kurs i Södertälje för Dorota och Anne, två personer som båda kör mediumhund och som jag gillar deras agility (hur kan man inte göra det när de är bland de absolut bästa i Sverige?). Perfekt! Jag körde upp till Södertälje med båda hundarna medan husse åkte på festival i skogen.

På Annes lite längre bana fick vi öva på att hitta S-svängar och utmana oss i var man faktiskt hinner mer än man kan tro. Förutom att vi hade STORA problem med att ta hinder 2 så gick det riktigt bra för oss på banan. Minken flyter ju på fint och om jag skickar och sticker så följer hon med men tar hindren på vägen.

Det här med att det ofta går åt skogen i starten handlar ju rätt mycket om hur hennes starter är, så jag hade ju börjat jobba om dem och faktiskt så satt hon ganska bra när jag litade på henne och då blev starten mycket mer kontrollerad och vi kunde ta tvåan från rätt håll. Vi pratade lite starter och Anne tyckte jag hade en bra plan med att byta från ligg till sitt. När hon inte tjuvar kan jag ge henne linjen bättre och då har hon inte heller bestämt sig redan för vart hon ska.

På Dorotas övning handlade det mer om vägval och tidtagning mellan hinder. Även här koncentrerade vi oss på S-svängarna. Minken var sååå duktig! Men när jag tittar på filmerna ser jag att hon hoppar typ jämfota över hindren, vi borde nog jobba lite på hopptekniken :/ Förlorar nog en del tid på det.

 

Tyvärr slutade bilresan hem såhär:

DSC_0145

Älskade Volvon som tjänat mig så väl under så många år och så många mil. Men, det är bara plåt. Jag och hundarna (och de i de andra bilarna) klarade oss utan några skador, hundarna var nog mest upprörda över att vattenskålen hade åkt omkring i buren vid min hårda inbromsning.


Responses

  1. Men oj vad otäckt! Vad hände?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: