Skrivet av: toktassarna | 13 maj 2019

K9 Biathlon!

Vårt första Biathlon, men inte det sista för det första vi gjorde när vi kom hem var att anmäla till Medevi i augusti 😀

Dagen började med kramp i vaden. Som tur var startade vi inte förrän efter elva så jag hann få i mig vätskeersättning, kavla vaden och köra novafon på den. Den stramade men gjorde inte ont när jag sprang iaf. Det andra missödet var att vi glömde husses dragsele på parkeringen hemma, tur att vi var ute i god tid så vi hann hämta den!

Det var en solig och trevlig dag och en massa människor jag kände som åxå sprang, eller hejade, vilket var himla kul! Och SÅ roligt det var att springa! Själva löpningen kändes dock som alltid jobbig, jag är varken snabb eller stark när det gäller löpning och jag tycker inte det är roligt. Men det var roligare inne i skogen så nu blir det fokus på trail framöver, så det så. Kombinerar jag det med spinning har jag nog kondis ändå (själva kondisen känns egentligen bra, jag återhämtar mig snabbt). Kände mig dock superstark på styrkemomenten som dra däck och bära säck.

Starten gick på C-planen och direkt skulle man kasta sig genom ett traktordäck och sen steppa genom däck, därefter var det några lydnadshinder man skulle hoppa över, ett högt traktorflak man skulle kravla sig upp på (lyfta hunden) och sen de klassista halmbalarna. Sen blev den en löpsträcka ut på ett fält, krypa genom ett rör (inget konstigt för en agilityhund) och så in i skogen, under några presenningar och sedan kom DIKET. Lera till anklarna redan innan man klev ner i det. Två steg ner gick vattnet till midjan. Kaia ville först simma tillbaka till därifrån vi kom så jag fick dra med henne åt rätt håll. Sen korsade man SAMMA dike två gånger till direkt, sista gången var det bröstdjupt! Men då hade Kaia fattat att vi bara skulle över så hon kastade sig i, bara att hänga på och dra sig upp med rötter och annat för hon gick inte upp där stödrepet gick precis 😀

Efter ytterligare en löpsträcka där bakomvarande nästan kom ikapp drog vi däck, där var vi starka och efter att vi sedan prickade bollhinken på andra försöket var vi ensamma i skogen en bra stund. Den som skulle starta före mig kom inte så jag hade två minuter fram till den som var före. Kaia var sååå duktig i skogen, drog hela tiden och tog riktningar jättebra! Jag slängde upp säcken på axeln och småsprang med den, och gå på lina var inte heller svårt, Kaia väntade tålmodigt.

Sen kom vi till skottkärran… Jag bad snällt Kaia hoppa i men hon ville inte alls så jag gav upp och tog de fem minutrarnas tidstillägg som det gav. Bar Kaia genom sista vattenhindret, bar de två däcken i långsamt tempo för där var vi tre hundar samtidigt och med draglinan har man ju ingen som helst koll på hunden när man inte har händerna fria. Slalom tillsammans med mig var inte alls roligt tyckte Kaia och balansen var åxå lite konstig när man satt fast. Men vi kom i mål på strax över 28 minuter vilket jag tycker är en riktigt bra tid med tanke på att jag springer 4 km på platt mark på strax över 20 minuter. Vi tappade tid på att gå långsamt i att bära däck, att jag fick laga ihop min sele efter vattnet och så på löpsträckorna på väg. Och sen skottkärrans tidstillägg då som lades till min tid.

Simon sprang med Minka, de gick ut tio minuter efter mig och jag hörde henne hela vägen ut från klubben när jag hade startat 😀 Hon hade gått sååååå fint, gjort allt han bad henne om och sprungit fort dessutom, de hade några sekunder kortare tid än mig och då la de ändå lite tid på att hoppa i och ur skottkärran ett par gånger innan hon SATT KVAR och satt där hela rundan!

Till nästa lopp måste vi dock lyckas lära Kaia att åka skottkärra. Minka kunde ju!

DSC01470DSC01329


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: