Skrivet av: toktassarna | 16 januari 2019

LarsA-yran

Jag tyckte att vi ändå hade tränat. Men vi har ju bara petat på ett hinder typ, det gällde tydligen inte säger Minken. Första loppet på lördagen började bra, visserligen tydligen ett hopp på balansen, men hon tog iaf rätt hinder efter. Men sen tappade jag kontrollen efter gungan och vi diskade oss. Inte kunde hon bromsa från A in i slalom heller, det hade jag behövt säkra upp om vi inte hade varit diskade redan. Nåja, hon hade roligt.

Andra loppet missade vi hinder 2, jag tvekade för en hundradels sekund om från vilket håll hon skulle ta det och då hann hon dra på nästa hinder istället. Oh well, det hade inte gjort nåt om hon sen några hinder senare hade kommit ihåg hur man rundar hinder. Nåt vi faktiskt HAR tränat på på sistone. Tappade tyvärr känslan för loppet när hon för tredje gången smet in framför fötterna på mig för att hoppa hindret istället för att runda det.

På söndagen var det hoppklasser och det känns ändå tryggare. Inte för att jag oroar mig för själva kf-hindren egentligen, men jag tappar kontrollen efter dem och har svårt att hinna samla ihop henne. Men första hoppbanan kunde hon inte runda hinder igen utan smet in bakom mig för att ta hindret. Suck.

Andra loppet sejfade jag på flera ställen och tillslut var jag för långt efter så vi diskade oss på att ta sista hindret istället för det näst sista. Men vi var nollade fram tills dess och jag hade slitit hårt och hade faktiskt roligt för det kändes som att slitet ändå gick fram och lönade sig.

Men de tre första loppen var inte riktigt så roliga som det kan vara att springa med Minken. Hon är värd mer träning. Så nu blir det tävlingspaus fram till vi kan träna hela banor på nån slags regelbunden basis, och då menar jag tävlingsbanor, inte trånga träningsbanor i hallen. Alltså utomhussäsongen. Får väl se om jag dammar av Kaia ifall jag blir tävlingssugen innan dess 😀

Minka, hon hade toppenkul hela helgen, rullar sig i konstgräset, viftar på svansen och spriiiiiinger hela tiden!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: