Skrivet av: toktassarna | 19 december 2018

nosework med århundradets störningar

Samtalet med grannen gav mig såklart galen ångest, övervakningen är uppe och jag ägnar typ all tid på jobbet åt att sitta och titta på hundarna. Igår åkte jag hem så fort jag såg dem skälla men de hade hunnit sluta när jag kom hem, träffade åxå en granne som jag frågade och hon hade inte hört dem, trots att jag ju visste att de nyss skällt. Det hörs nog mest rakt upp och rakt ner. Tyvärr. Idag lyssnar de på radion, och jag ska åka hem över lunchen så får de vara med här på eftermiddagen, jag har ett sent möte och sen ska jag åka och avmaska dem inför resan på fredag.

Igår fick jag möjlighet att åka med och träna nosework i ett stall. Alltså. Den störningen! Förutom alla dofter som såklart finns i ett stall fanns det hästar, katter och kaniner som var synliga, får bakom en stängd dörr men de hördes ju. Och hundarna jobbade riktigt bra! Minka blev först livrädd för shettisen, eller det hundätande monstret, men när jag bad henne söka så gjorde hon det och jobbade riktigt bra. Däremot klarade hon inte riktigt söket i rummet där katterna låg i en koja bara 50 cm från källan, det var för läskigt tyckte hon så jag fick hjälpa henne lite där.

Kaia fick göra hälften av söken och var riktigt duktig hon med även om hennes markeringar är knappa. Hon fick som belöning stå och titta på kaninerna (som är hundvana) några sekunder, men vi hoppade över kattrummets sök.

Det var blandat eykalyptus och lagerblad och jag har ingen aning om vad som vad var.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: