Skrivet av: toktassarna | 03 december 2018

inoff nosework

Jag kommer nog inte tävla officiellt, men inoff kan man ju köra. Lättare att komma med, och billigare. Den här gången gick pengarna dessutom till Musikhjälpen.

Minka var dock stressad. Hetsade över kartongerna och markerade dåligt (och fel) utan att ha kollat alla lådorna. Plus för att hon iaf sökte och inte hoppade på dem, men nej, inte bra. Jag vet inte hur jag ska hjälpa henne. Trångt rum, många som satt och tittade. Inomhussöket startade på samma plats och det första hon gjorde var att sätta upp tassarna mot en bur som stod som avstängning för ett annat rum. Sen ville hon bara in i alla rummen runtom för att kolla dem. Missade alltså även det söket.

Sen var det en paus till utomhussöken och de gick mycket bättre, utomhuset hittade vi på under minuten, tydlig markering med hela kroppen och hennes sniffljud. Och bilarna gick fint, utom att hon satte upp tassarna på bakluckan på ena Volvon, doften satt på dragkroken på den bilen så hon letade intensivt då.

Kul att komma iväg och testa iaf, och vi startade en liten träningsgrupp som jag hoppas ska få till lite träning ihop iaf!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: