Skrivet av: toktassarna | 14 november 2018

Östgötamästerskapen 2018

Första ÖM som jag inte står på pallen alls 😦 Minka gjorde iofs två kanonlopp, men det ena var i lag (där resten av laget tyvärr inte gick så bra, jag satte ihop ett reservlag på morgonen eftersom båda mina ordinarie medlemmar blivit sjuka) och det andra var det individuella agilityloppet. I det individuella hopploppet tog hon ett enda futtigt extra hinder men var så himla fin att köra annars. Fick en sak att träna på, kontroll efter slalom. Det är lite samma som efter balansen, jag har ingen kontroll de första metrarna och då kan lixom vad som helst hända 🙂 Men hon var sååååå fin att köra, så rolig att springa med. Jag ser fram emot nästa år i trean med henne ändå, men ska försöka träna mer och tävla mindre (eller kanske lite mycket som i år, men med mer kvalitet).

Synd att jag inte bad någon filma hennes lopp för de var så härliga!

Kaia vet jag inte vad hon sysslade med? Lagloppet rev hon ett hinder och gick ur slalom två gånger efter tio pinnar. Jag hann tänka ”ont nånstans?”. Hopploppet flickade hon iväg och tog andra hinder, på samma ställe där jag tappade grymt med tid med Minka två gånger så det behöver vi träna på, att hitta tunneln i den typen av start och när jag står still. Jag strök henne från agilityloppet men hon kändes oerhört glad och taggad och gjorde hela slalom iaf.

Dömde ju en del själv och dömde även lördagens tvåa så det var många timmar i LarsA-hallen i helgen. Årets sista uppdrag och årets sista tävling. Ska fundera på om jag ska starta vår trea i januari, frågan är ju om jag hunnit träna något alls innan och då kanske det helt enkelt inte är värt pengarna? Det var ju det där att tävla med kvalitet? Å andra sidan är LarsA-hallen en av de få hallar som håller tillräckliga mått för att jag ska vilja åka och tävla, tävlar jag inte där kommer det dröja tusen evigheter innan det är tävlingsdags igen. Kanske köra bara Minka? Men båda dagarna?

Annonser

Responses

  1. Vad är det för underlag i LarsA-hallen? Funderar på om jag skulle åka och tävla för skoj skull en gång, men Tetley är ofta som Bambi inomhus, typ i Kinnared. Är ju så där kul att tävla om hunden inte kan svänga och gasa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: