Skrivet av: toktassarna | 14 november 2018

hungrig hund jobbar bäst?

Sen jag skaffade Kaia har jag varit mycket tveksam till det gamla ordspråket att ”hungrig hund jobbar bäst” för hon har lixom aldrig kunnat tänka om hon är riktigt hungrig. Igår var jag med Simon och Magnus och skulle träna nosework utan att hundarna hade fått middag, vi åkte direkt från Tornby och hade inte mat med oss, köpte en godispåse på Maxi bara. Och jepp, jag fick kartonghoppande som trick istället för att de slog på nosen. På Minka är det ju så himla tydligt eftersom hon låter väldigt mycket när hon nosar, igår bara flåsade hon, sprang runt, hoppade på kartonger och andra saker som gick att klättra på. Kaia har ju ännu lättare för att falla i kartongtricksandet och hon sökte inte öht. Inte förrän vi tog eukalyptus och gjorde rumssök istället fick vi fram lite jobb. De måste ha bättre förutsättningar för träning! Och i det ingår att de måste ha fått mat!

På tal om mat håller jag förresten på att byta mat. De har ju ätit Standadt Mild i ett par år, som ett led i Kaias allergiutredning från början och sen har det lixom bara fortsatt även om hon ju inte är allergisk mot något i matväg. Men deras magar har varit rätt kassa, kraschat ofta, bajsat inne (Minka går bara till badrummet men Kaia vill uuuuut), osv, riktigt dåliga. Och när jag frågat runt är det flera som sagt att Standardt verkar ha så ojämn kvalitet på säckarna. Och det verkar stämma för oss, för vissa månader är de inte dåliga alls, även om de får mycket annat godis och sånt. Och vissa månader kan de äta BARA fodret och ändå bli dåliga. Så nu har jag testat lite olika saker men för tillfället landat i Doggy professional sensitive som ändå är lite lik deras tidigare foder. Det ironiska är att de inte varit dåliga en enda gång sen jag började byta foder på dem, trots alla blandningar?


Responses

  1. Labbarna kan heller inte tänka när dom är vrålhungriga, det blir allt på en gång och ingen ordning alls. Däremot tyckte jag att schnauzrarna hamnade bra i energinivå när dom var hungriga, dom hade hjärnan med sig ändå. Det beror nog kanske lite på inställningen till mat…. 😂

  2. Jag försökte med Standardt för länge sen, det var då Monster blev så dålig i magen att det tog ett halvår innan vi blev kvitt det.. Sen dess tror jag verkligen inte på det fodret tyvärr.

  3. Mina har ju ätit det i flera år och de är bara dåliga ibland, har hört att säckarna är väldigt ojämna. Men vi får se nu om det blir bättre. Vad bytte du till?

  4. Nordic, Monster klarar veterinärfoder också men jag blev ruinerad. Testade Robur lamm och ris också men han blev helt otroligt fet. Yeti äter Robur maintenance och Nordic och Monster bara Nordic och de mår bra på det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: