Skrivet av: toktassarna | 18 juni 2018

tävla nosework?

Eftersom jag är ordförande i LBK vill jag ha lite koll på allt som sker i klubben och bla bla bla, nej, egentligen har jag bara svårt att säga nej när någon behöver hjälp 🙂 Så jag hjälpte till på klubbens nosework-tävling i helgen. Den hölls på Fillinge tingshus och jag hamnade på att vara tidtagare som tydligen inte fick bytas ut på hela dagen så det blev en lång dag. Tack Magnus som var där som tävlande och därför kunde ta ut mina hundar då och då så de både fick rastas och titta lite på världen. Titta på söken får man ju nämligen inte om man ska tävla själv så alla tävlande satt på framsidan av husen och försökte låta bli att prata om söken. Konstig sport 🙂

Mina hundar fick lyxen att gå som whitedogs och testa söken först. Minka fick utomhus, behållare och fordon. Kaia fick inomhus. De var snabba och gick ganska rakt på med hyfsade markeringar (dvs så jag hade vågat säga markerat!) och jag blev faktiskt lite sugen på att tävla. Men 450 kr? För fyra sök där man måste klara alla? Isåfall vill jag nog leta efter en tävling som är TEM utan behållarsöket för det är så himla tråkigt att träna på även om Minka inte trashade kartonger den här gången.

Det var iaf ganska kul att få titta på så många sök, jag tog tid på inomhus och utomhus och såg ju alla 50 hundars sök. Det gäller verkligen att ha is i magen för om man säger markerat tidigt och domaren frågar ”ja men var” så måste man kunna peka exakt rätt. Och under dagen varierade förutsättningarna en del på utomhussöket, man såg när vinden låg åt olika håll på hur hundarna löste det.

Men jag behöver hitta en sponsor om jag ska ha råd att tävla. Och nån som uppfinner fler dagar i veckan 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: