Skrivet av: toktassarna | 12 maj 2018

Mina TVÅ tävlingshundar

När anmälan gick ut till Växjö var Minken fortfarande i klass 2 så jag och Malin planerade samåka. Sen flyttades Minken upp men jag tänkte ändå åka med Malin. Kände mig bara lite galen när jag ställde klockan på halv sex (vaknade förstås ändå fem).

Väl framme i Växjö (när ska jag lära mig att det är låååångt dit!) hade jag ju massor av tid så jag gick en rejäl sväng i Bokskogen. Mycket folk och dåligt med blå pluttar att följa men jag kom tillbaka utan att ha varit alltför vilse. Sen var det perfekt planerat för en som hade både medium och largehund. Först körde jag bådas hopplopp efter varandra och sen bådas agilitylopp utan minsta krock. Large är ju inte så många, men jag hann gott och väl gå av och lämna Kaia i bilen innan ny banvandring. Så skönt! Och såååå kul att köra båda två!

Kaia var sådär jätteglad och skällig innan sitt hopplopp. Älskar att köra när hon är så! Hon gjorde absolut det bästa hon kan och jag var faktiskt rätt hyfsad jag med 🙂 Ytterligare en nolla till samlingen. Femte för bara i år. Fantastiska hund! Hennes agilitylopp kunde ha gått riktigt bra det med om inte jag hade tappat bort ett hinder och skickat henne snett över långhoppet efter slalom eftersom det inte alls stod där jag trodde att det skulle stå… Bra kf för att vara hon 😀

Minken är glad och härlig och tyyyyst innan loppen. Springer varv runt mig och rullar och ålar. Så olika de är innan start. Men på banan kör jag dem faktiskt nästan likadant. Trasslade dock till hopploppet litegrann och tänker att jag nog störde henne så hon rev i en sekvens. Trist eftersom vi hade varit tvåa med cert utan den rivningen. Men härligt lopp, hon är sååå fin!

Agilitybanan hade en start där jag inte alls kunde handla hundarna likadant. Där Kaias stabila starter gav mig en start där jag kunde gå långt in i banan på hennes linje fick jag tänka lite annorlunda med Minka. Hon höll på att tjuva dessutom. Men jag lade om henne och hann iaf lite längre än jag hunnit när hon reste sig första gången. Skulle behöva ta tag i hennes starter men är rädd att det effektivaste är att lämna banan om hon reser sig och det är så tråkigt. Det fick bli nån slags whiskybakombyte på trean där Minken snällt S-svängde. Sen petade jag nog lite väl långt fram igen på ett runt, Minka rundade men hittade ett annat hinder att ta på andra sidan det rundade hindret… Dessutom hoppade hon balansen på upploppet. Vet inte varför, kanske för att jag hade fått upp sån galen fart och nästan var jämsides med henne? Tror hon går bättre om jag är lite bakom?

Hursomhelst hade vi en jättebra och rolig tävlingsdag tillsammans, mina två tävlingshundar och jag ❤ Nu dröjer det nån månad tills det är dags att tävla igen. Kanske vi hinner träna lite då? Jag har fortfarande inte tränat en enda gång sen hindren kom ut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: