Skrivet av: toktassarna | 07 maj 2018

Lite Värmlandsrally

Sunne fick lite för många anmälningar så jag hoppade in som reservdomare och då anmälde jag till Torsby när jag ändå skulle till Värmland och vips blev uppdraget en helhelg i Värmland tillsammans med Malin och Kasper och hennes russlar. Hon fixade mysigt boende i Kil och Kasper somnade efter en halvtimme så vi kunde stänga av Pingu på resan 🙂

Torsby var lerigt. Och vattensjukt. Redan när trean hade banvandrat var det nästan inget gräs kvar. Men med hjälp av sandsäckar gick det ändå att röra sig och hundarna hade fint fäste, var inte det minsta rädd för att de skulle halka, tyckte inte jag såg nån hund med problem under dagen alls?

För mig krockade klasserna som fan. Och svårt att beräkna var det. Men det är ju inte arrangörens fel att jag har två hundar i olika klasser och jag hann med alla mina lopp även om jag fick flytta startnummer och jag glömde (!!!) belöna Minka efter första loppet, tur att hon gillar att få springa till bilen när hon kört för jag hann verkligen bara byta hund mellan loppen där.

Minkens första var agility och såååå fint hon gick! Tyvärr rev hon ett hinder, annars hade vi varit trea med cert på debuten i trean. Nu blev det ändå en femteplats och en SM-pinne! Så nöjd, låg fint i handen och superfint kf på balansen. Tänk att mitt runningexperiment ändå gett typ 100% träff på tävling det senaste halvåret? Nu måste vi börja svänga 😀

Med andan i halsen kom jag med Kaia till hoppbanan när sista start redan var inne. Hann lixom inte starta upp Kaia, hon var inte helt nöjd med att det var så stressigt. Men hon var ju glad inne på plan och nollade loppet ändå. Gick väl inte superfort men hon gjorde så gott hon kunde ändå och hon kom åxå femma.

Sen krockade det IGEN till deras andra lopp, körde Minkens hopp först och hon nollade samma bana som Kaia. Inte en Minkabana, mer en Kaiabana (tänk att mina två av samma ras är så olika!) och hon kom rätt långt ner i resultatlistan. Även om hon igen slog Kaias tid. Den här gången fick hon iaf köttbullar i mål. Och rulla sig lite i snöhögarna!

Kaia på den klafsiga agilitybanan gick väl sådär, vet inte om hon var på kontaktfälten men hon tog ett extra hinder precis i slutet, tyckte väl att jag hade skickat henne på långa avstånd hela loppet (för att slippa springa i leran själv) så hon lika gärna kunde fortsätta dra iväg långt.

2018-05-05 15.52.22

Sen tävlade Malin tvåan medan jag väntade och så dömde jag lite på ettan i slutet av dagen så de andra domarna fick vila/åka hem tidigare. Däcket var med i hoppettan och herregud vad fel hundarna gjorde där. Gissar att folk inte tränar däcket längre. Vilket gör det läskigt att ha med (inga läskiga krascher i ettan dock, de kom ur slalom så farten var inte så hög). Och så hamnar vi i en ond cirkel där det inte är med för att ingen tränar på det så ingen tränar på det för att det aldrig är med.

Från Torsby åkte vi mot Sunne och stannade till på en supercool diner och åt middag. Vi vuxna åt lax-mango-sallad och Kasper fick sin hamburgare serverad i en bil 🙂 Så mätta att vi tyvärr inte orkade någon efterrätt!

2018-05-05 17.18.11

Sunne började med två lopp för Kaia, först agility där vi diskade oss för att jag inte hann peta henne runt ett hinder men där hon faktiskt var på kf jättefint för att vara hon 🙂 Sen ett hopplopp som liknade det i Stockholm med bara en massa raka tunnlar, vi gjorde vad vi kunde och nollade men tiden räckte bara till en sjätteplats. Ändå älskar jag att tävla large. Det passar oss utmärkt i hopphöjd, det är bara konkurrensen som är tuff. Men det är den å andra sidan i medium med…

När jag tävlat klart dömde jag resten av agilitytreorna och sen alla agilityettor innan vi åkte hemåt. Mycket trevlig roadtrip, även om tvååriga barn kan vara en rejäl utmaning är de faktiskt ganska roande att prata med.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: