Skrivet av: toktassarna | 01 maj 2018

bonuspinne i Nora

Var ju redan anmäld till Noras 3*agility 2 och även om jag velade pga vädret så bestämde jag mig för att åka ändå. Det är ett tag sen vi kört banor med alla kontaktfältshinder i och jag tänkte att de nog kommer vara med i Nora eftersom de köpt nya kf-hinder och därför slog till på detta upplägg av tävling. Så jag och Sandra med Yra åkte i morse eftersom meteorologerna lovade att regnet skulle upphöra lagom till mediums första lopp. Och även om det kom några små droppar var det faktiskt uppehåll (men kallt!) under dagen, vi mötte dock en rejäl hagelskur på vägen hem.

De två första loppen lyckades vi dock inte ta alla balanshinder… I första sprang hon förbi balansen. Det låg en kort tunnel på tvären under uppfarten och det har hon haft problem med förr, så att jag på alla träningar i vinter lagt en tunnel under balansen oavsett om den ska springas i eller inte. Vi är tydligen inte färdiga med den träningen. Resten av loppet gick iaf ungefär som planerat, jag hade faktiskt valt en annan väg på ett ställe där jag tyckte svängen blev lite skarp i den höga farten och det hala gräset. Sånt man kan lyxa med när man inte behöver pinne 😛 Fiiiin broms på gungan iaf!

I andra loppet tog Minka ett hinder rakt fram efter gungan som hon inte skulle och då valde jag att utmana henne rejält på en flick när de skulle runda ett hinder efter en tunnel. Det gjorde hon sååå bra att jag bara sprang ut och belönade den. Grym slalom åxå. Nu känner jag nästan inte alls att hon riskerar att poppa ur.

Till sista loppet var lite målet att faktiskt TA alla de där kontaktfältshindren 😀 Började lite vingligt när det var A-> slalom men mitt jajajaja är ju faktiskt det kommando som får henne att söka just slalom så det var där hon hamnade. Sen bara sprang jag. Och hon. Den korta tunneln under balansen var utbytt mot en lång så man hamnade väldigt långt ut åt sidan. Och väldigt långt bakom  eftersom jag ville hjälpa henne att se uppfarten ordentligt. Jag har ingen aning om hur kontaktfältet såg ut men tydligen var hon på och hon valde rätt hinder efter balansen och sen var det lixom bara gungan och hon bromsade lika fint igen och oxer som sista är inga problem när man är en Mink med mycket släpp. Vi startade sist men hamnade först 🙂

Även Sandra och Yra fick med sig en vinst och sin sista pinne hem så det var en glad biltur hem!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: