Skrivet av: toktassarna | 29 april 2018

Minken, all or nothing

Minka har nollat 50% av sina lopp i helgen, det känns bra! Idag var det ju tvåan och vi ville gärna ha en sista pinne. Första banan kändes helt okej, men minken gjorde en S-sväng över ett hinder i början, fick sned uppfart på A-hindret som jag fick stötta upp och drog sedan på en tunnel hon nog hade sett redan innan hon gick upp på At. Fel tunnel. Men slalom var grym och balansen var bra.

Sen väntade vi igen, men det är ju Minken proffs på. Jag gillar att tävla i Tranås för skogen runt klubben är fantastisk med både många stigar så man inte behöver mötas så ofta och jättebra offroad-möjligheter. Vi gick rätt många steg idag med.

Till andra loppet hade balansen gått ut och gungan kommit in. Lite nervös för hur väl bromsen satt men med gunga som hinder 2 gick det så bra att bromsa att JAG ville hetsa iväg innan den slagit i medan Minken snällt stannade kvar. Sen var det bara att springa, babysat inte alls tycker jag utan löpte på som jag ville och hon tog hinder bakom mig eller framför mig men på ordkommando. A-hindret tittade jag inte ens på utan koncentrerade mig på wrappen som skulle komma efter. Den blev inte vacker men alla pinnar låg kvar och hon vände inte åt fel håll nånstans eller sprang runt nåt hinder. Vi tog ledningen med några hundradelar och behöll den klassen ut.

Minka vill dock bara till bilen när hon har ätit sina köttbullar. Inte så att hon är rädd men hon är nog lite spänd på tävlingsplatser eftersom det dyker upp hundar överallt hela tiden och hälften av dem verkar INTE nån ha koll på i Minkens ögon 🙂 Hon tycker om att vara i bilen, så är man inte i skogen eller vid banan innan start så kan man lika gärna vara i den tycker hon. Alltså får Kaia följa med på prisutdelningar och mingel och sånt. Skönt med en bufferthund. Undrar om det skulle hjälpa med ett gult band på kopplet?

Bästa med helgen förutom 50% nollor: min kropp känns stark och ändå pigg trots att ena låret stramar. Den svarar när jag ber om mer tryck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: