Skrivet av: toktassarna | 28 april 2018

Utomshuspremiär i Tranås

I vanliga fall har man ju åtminstone tränat lite innan Tranås men i år har jag bara skuttat några hinder under veckan, inte tränat bana eller ens nån vettig kombination. Så den gamla rädslan att släppa Minken lös kom fram igen  första loppet. Jag vet inte vad jag är rädd för egentligen, hon gör ju inget dumt. Skulle aldrig dra från plan eller bara sticka nånstans. Hon har bara lite svårt att bromsa och tar nåt extra hinder på en linje jag inte sett… Och när jag blir rädd för det blir jag passiv. Vilket garanterar att hon ser en annan linje än den jag visar henne alldeles för sent… Så första loppet blev en disk, jag stod redo att putta henne runt ett hinder men hon hittade en egen linje som gick till fel tunnelingång.

Sen hade hon vansinnigt lång väntan, tur att hon trivs i bilen.

Kaia har hunnit bli lite tjock i veckan, jag har inte mått bra och dessutom haft mycket att göra så hundarna har lite bott i bilen i veckan, de har fått följa med men inte in. Och jag har sovit/vilat istället för att promenera. Då lägger kastraten på sig direkt. Första loppet orkade hon inte lyfta på tassarna och rev både i en push och sista hindret. Inte ens maxade hinder. Det blir ordning på maten och promenaderna i veckan!

Mellan Kaias båda lopp körde XL två lopp så vi hade lång paus där, passade på att göra två eukalyptussök, båda duktiga trots att vi var på tävlingsplatsen.

Kaias andra lopp var en lite mer varierande bana och nu orkade hon hoppa ordentligt, vi nollade och kom faktiskt fyra trots att jag hamnade fel i en sväng och skickade henne på en S-sväng istället för en wrap. Duktiga pippin!

Minka fick köra samma bana och jag gick och peppade mig själv, jag är inte rädd, jag kan flyga och jag ska vara alldeles för tidig med mina signaler hela tiden! Och det fungerade! Vi nollade trots en liten utflykt mot en tunnel och där jag hamnade fel med Kaia gjorde jag en reverse spin istället för framförbytet jag råkade göra med Kaia och det blev jättebra, hon klarade att varken ta hopphindret, slalom eller tunneln hon inte skulle ta på vägen till nästa hopphinder. Och slalom var GRYM! Men medium är ett getingbo och trots att hon slog Kaias tid med 1,5 sekunder räckte tiden bara till typ fjortonde plats. Vi behöver sätta ännu bättre lopp för att kunna konkurrera högre. Men jag vet ju att det finns där, bara jag låter bli att vara rädd för att släppa lös kanonkulan på plan!

Idag var bra träning för i morgon, då ska Minken köra två agilitytvåor och jag ska inte vara rädd alls. Och vi ska inte flyga, vi ska springa!

Härligt att utomhussäsongen är igång, roligt att träffa alla igen och även om jag inte var jättenöjd över att köra Minkens första lopp vid åtta och det andra vid 18 så var det ju kul att hinna prata med så många vänner under dagen. Och gå. Över 17 000 steg kom jag upp i!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: