Skrivet av: toktassarna | 18 april 2018

Nog tränar vi trots vintern!

Nu får vintern faktiskt vara slut även om aprilväder kan innebära vad som helst. Vinterträningen får iaf vara slut. Nästa vecka ska det ut hinder, så det så! Annars kommer jag bli knäpp snart. Men det ÄR roligt med vinterträning åxå. Vi har haft så himla bra grupp i klass 3. Bra övningar, bra feedback (som vanligt, jag måste bli TIDIGARE med mina signaler!) och hundarna har fått köra båda två varje gång fast jag bara har en hundplats, det blir lite mindre per hund bara.

Minkas running är fina mot manners minder, okej mot hinder och katastrofala om hon inte har nåt att sikta på. Targetmatta inköpt från Oh My Dog. Beställde med träffgaranti så jag hoppas verkligen det fungerar 😛 Vi måste åxå börja svänga. Men först ska vi tävla nästa helg redan! Och då hoppas jag verkligen att vi kunnat träna nån gång ute, annars vet jag två hundar som kommer vara galna.

Kaia är så jäkla fin. Super-kf. Det jag gör är litar på att hon tar dem. Då gör hon det. Petar jag, då gör hon det inte. Däremot har hon tappat lite slalomsäkerhet, om jag börjar fixa med håret (glömmer jag hårnålar till vårens tävlingar kommer det gå åt helvete) så går hon ur. Det är ju så bråttom till nästa ställe! Ska bli så roligt att tävla henne åxå!

Lite nosework blir det med, idag var vi på Stisses ställe och tränade. Fick en massa bra tips som att ta det lugnt, röra mig hela tiden, långt koppel, hålla mig bakom och tyst men ändå försöka lägga upp en strategi för söken så de får bästa förutsättningarna. Minka var som vanligt en stjärna idag så henne ska jag verkligen bara hålla klaffen med och låta henne jobba. Kaia var klättrig men nosade ändå samtidigt. Vi behöver träna på låga gömmor så hon slutar tycka hon är så jäkla duktig som vågar klättra på ALLT 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: