Skrivet av: toktassarna | 11 mars 2018

Kaia på pallen och Minkens första nolla i trean!

Helgen har varit lång och agilityfylld. Först dömde jag tre klass 1 alla storlekar i Söderköping i lördags. Banorna var riktigt roliga och bra att döma med mycket rörelse. Mina hundar hade tråkigt.

Sen åkte jag till Disa i Stockholm för att sova där. Kaia hade banvandring kl 8 i morse, innan XL skulle köra, vi banvandrade tillsammans (98 ekipage och två banvandringar… Tur att det var en lätt bana!). Sen väntade vi och hade tråkigt (jag virkade en ruta) tills det var Kaias tur. Hon var laddad och glad och när hon är sån så är jag nästan säker på att hon kommer nolla för hon är konstigt nog väldigt lyhörd när hon står och gapar och röjer innan. Så vi nollade. Och kom trea! Helt oväntat eftersom jag tyckte banan var väldigt lätt, men det var visst några som rev de få hindren!

Det andra loppet var en rolig och snabb bana men jag tappade bort mig lite och orsakade en vägring och sen gick Kaia ur slalom efter 10 pinnar för ovanlighetens skull.

Sen var det small och vi hade tråkigt och stickade början på en tröja i garnet ”mintchoklad”.

Efter en halv evighet (nä, det gick faktiskt ganska fort ändå) var det äntligen Minkens tur! Vi började med samma bana som Kaia nollade och Minken försööööökte bromsa till slalom men lyckades inte riktigt och hamnade på fel sida av första porten. Ändå nöjd med att hon försökte och inte bara brände på och tog tunneln. Hon anstränger sig verkligen numera! Sen släppte jag henne lite på hindret efter slalom, men vi behöver träna på att trängas efter slalom. Dolda tunnelingångar kunde hon iaf och slutet var fint, nöjd med lösningen på hindret efter tunneln, ändrade min plan två hundar före…

Mediums andra bana var inte samma som large körde och det var en bana som absolut inte passade en Mink. Sväng och runt och sväng och bryt linje efter tunnel och hej och hå. Jag sleeet runt henne men ett bevis på att hon mognat och lärt sig och är i hand numera är ju att det faktiskt gick, även om det var stooora svängar i slutet särskilt så drar hon inte så långt som till något annat hinder. Och slalomsekvensen var faktiskt otroligt duktigt av henne! Vår första nolla i trean!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: