Skrivet av: toktassarna | 26 februari 2018

kurs på norska

Nån gång i höstas beklagade jag mig i en chat över att agility med Minka känns lite som att stå på toppen av en kulle och släppa en kanonkula att rulla neråt, så springer man bredvid den och försöker putta på den för att få den att ändra riktning, men den svänger lixom inte och den går INTE att bromsa. Personen jag chattade med sa ”det kan jag fixe” så när kursdatum kom ut anmälde jag mig omedelbart. Kurs för Jan-Egil Eide i Stockholm Hundsportcenter alltså.

Sedan dess har Minken dock kört ihop sig lite med mig och jag är inte längre typ RÄDD när jag släpper lös henne på banan, hon anstränger sig faktiskt för att komma ihåg att det är jag som styr. Men kurs skadar ju inte.

Förutom många fina ord om mitt minkebarn (och frågan om varför jag kör med vantar, den bits!) så är väl lärdomen från helgen att jag måste träna mer muntliga kommandon med henne. Om jag skulle klara att lära mig höger och vänster själv vore det ju ingen dum idé. Jag ska undersöka vart Minken tycker att back är, hon verkar ha valt ett håll för hon svänger inte alltid mot mig (vilket Kaia gör). Så får väl det andra heta lelele eller rajrajraj beroende på vart back går? Dessutom MÅSTE hon kunna mer självständiga runt. På ordet alltså. Oberoende av vad jag är ska runt alltid betyda baksida. Vi ska jobba på det.

Kaias jobb har varit att vara lös medan jag kört Minken. Hon är bra på det. Antingen ligger hon och tittar på Minken (och väntar på FRI) eller så minglar hon med åskådarna. Hon är tyst och stör inte.

Lördagnatten sov vi hos syrran i Uppsala som visade sig ha flyttat in i huset bredvid det där Malin och Jonas bodde när jag hälsade på dem för nåt år sen. Så vi gick samma fina promenad på söndagmorgonen (jag hade sovmorgon). Fast med mer snö, sist var det juni när jag var där…

En föreläsning i bandesign fick vi med oss från lördagkvällen med. Borde verkligen öva mer, jag vet ju det. Men när ska jag ha tid med det när det finns så mycket annat roligt jag vill göra??

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: