Skrivet av: toktassarna | 18 februari 2018

Rasfestivalen 2018

Rasfestivalen ordnas för att hylla rasbredden inom sporten och det var strax över 50 olika raser i 5 olika storlekar som tävlade i helgen. Small och medium på lördagen och largeklasserna på söndagen. Kvalade gjorde man genom Årets hund-listan och därmed var ju Minken inte någon att räkna med eftersom hon gjorde typ en start i trean under förra året (och dessutom bara diskade sig om jag inte minns fel). Kaia däremot ❤ Kaia kvalade som bästa schappe i large och jag bestämde mig för att åka. Bra för att ta träningen med henne på allvar och inte bara ”aktivera” henne medan Minken är den som får all energi.

Snälla Fanny följde med som coach och ställde dessutom upp med nattlogi innan så jag slapp stiga upp mitt i natten. Jättetrevligt att ha henne med, saknar henne när hon inte bor här längre. Och hon filmade dessutom alla loppen utan att jag ens bad om det ❤

Första hopploppet var en trevlig och inte supersvår bana, typ en tvåa. Lagom uppstart på ett mästerskap. Jag valde långa vägen på ett ställe där många valde korta men jag trodde jag bara skulle bromsa Kaia om jag gjorde så. Blev fint för henne och hon kom faktiskt FYRA!!! i loppet. Därmed hade vi en finalplats men det visste jag ju inte för de höll resultaten hemliga.

Man kunde kvala antingen genom hopp, agility eller sammanlagt. Jag trodde vi hade bäst chans på sammanlagt så målet var att nolla två lopp. Trots att våra kf på tävling brukar vara obefintliga. Och hon GJORDE DET! Det var inte vackert, hon tjuvstartade och jag hamnade efter, hon snurrade ett varv på gungan men klev aldrig av den och jag blev ju bedrövligt sen i mitt byte efter A-hindret och visste inte alls var hindret stod. Men vi nollade även agilityloppet och drömmen om final levde.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=kiswHMRxXlw

De läste upp mitt namn nästsist så jag hade nästan tappat hoppet om att vi hade lyckats kvala till finalen men vi klarade det! Och hade jag bara varit liiite mer skärpt hade vi stått på pallen dessutom, vi klarade alla svårigheter i finalloppet, tog alla kf, kom in i slalom trots att hon seglade omkring och letade efter det. Och så skickar jag henne på fel tunnelingång 😦 😦 😦 Kaia nollade, men matten gjorde det inte.

Men jag är så himla nöjd med vår prestation, vi har gjort så fina lopp, hon har fin fart och är såååå glad! Så glad över att Minkepestbarnet fick ligga i bilen hela dagen. Att det var bara hon och jag. Att hon fick ost och kyckling och stjäla tuggpinnar ur fickan. Hon skällde och var sitt jävligaste innan loppen och när hon är sån, då VET jag att hon kommer göra sitt allra yttersta för att hon tycker det är roligt, inte bara för min skull. Underbara underbara hund!

28208714_10215026399230565_810322138_oSkärmklipp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: