Skrivet av: toktassarna | 28 januari 2018

klarade doftprov!

I höstas när vi kennelhostade och hade aptråkigt anmälde jag båda hundarna till doftprov i LBKs regi. Vi har tränat ganska mycket, fast inte just på doftprovsarrangemanget och vi har aldrig haft doft i kartongerna. Har haft kartonger med som störning på sistone och det har gått fint, de bara går över dem för att hitta doften som jag haft på stora vita kartongskivor. Vi har även tränat på frysmarkering och det har väl gått sisådär men jag förstår iaf när de markerar nu. För det mesta.

Så idag var det då doftprov. Jag som gick med två hundar fick välja själv vem som skulle starta och oftast har jag ju kört Minken först men hon är faktiskt den som håller ihop bättre om hon får vänta (hon är ju galen om hon ser Kaia söka, men hon söker ordentligt själv sen, springer inte bara) och hon är dessutom den som trivs bäst i bilen så jag valde att gå med Kaia först.

Det regnade ute trots löfte om fem grader och sol så det blev inomhussök, två rader med kartonger i en lagerlokal.

Kaia var huuuur duktig som helst, först kollade hon av lite hyllor och så, ignorerade kartongerna helt, precis som vi tränat. Sen bestämde hon sig för att doften nog var i kartong ändå. Jag vågade inte säga markerat första gången jag tyckte hon markerade men när hon kollade nån kartong till och sen gick tillbaka räckte jag upp handen och det var såklart rätt!

Minka var en stjärna. Sex sekunder tog det. Dagens snabbaste tid (fast jag tycker det är mer imponerande av de som jobbar typ 1,5 minut innan de markerar rätt).

Båda hundarna helt med på vad vi skulle göra och så fort jag säger ”visa mig var den är” så sätter de igång att jobba. Men de tyckte att det var lite trist att det var slut efter att de hittat kartongerna, de tyckte nog att det hade varit kul att söka av hela lagret!

Så stolt! Om vi ska tävla är dock en annan sak. En tävling kostar typ 4-500 och med två hundar är det lixom inte rimligt. Men nu kan vi iaf återgå till att träna det roliga med nosework, rumssök och utomhussök. Doftprovsträning är faktiskt inte så kul.

Sen gick vi en runda i Vallahagarna i regnet.

2018-01-28 11.42.01

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: