Skrivet av: toktassarna | 25 januari 2018

Äppeltjyv!

Hundarna tigger äpplen alldeles förskräckligt, något Signe lärde sig av Loka på Åland och som sedan ärvts vidare till Kaia och sedan till Minka. De brukar få dela på skrutten, Kaia får delen med kärnhuset för hon spottar ut kärnorna.

Minka tyckte tydligen inte det räckte idag för jag hörde att hon pysslade i köket och sedan började tugga på något. Jag kollade vad det var och jodå, hon hade hämtat ett eget äpple! Skålen står på fönsterbrädan och nedanför står en pall så det är inte svårt att nå.

Hittade ett halvätet äpple på golvet för några veckor sedan, men nu hämtade hon det även om jag var hemma. Gulliga smarta lilla busiga hunden! Kan inte bli arg på den kreativiteten. Men fruktskålen (som innehöll mango och mandariner med så hon valde noga) fick flytta en hylla upp. Blir dyrt att föda hunden på svenska äpplen!

Bara det att koppla ihop att skruttarna hon får smaka av mig kommer från den skålen, och att det är just äpplena (fast det är väl lätt på doften) hon ska ta. Och att hon kan hämta dem själv. Minka är fasen den mest intelligenta hund jag nånsin haft. Och därför den svåraste. Jag älskar henne.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: