Skrivet av: toktassarna | 05 januari 2018

Nytt år nya tag

Julen har kommit och gått, kennelhostan är slut, vi är tillbaka i stan efter ledighet på Åland. Vi tränar igen, och går promenader som vanligt, fast det är så mörkt så mörkt hela tiden. Men nu är ljuset på väg, det känns så!

Julen på Åland fick en extra krydda av att föräldrarna hämtade en åttaveckors sheltievalp dagen innan julafton. Vi firade ju väldigt lugnt med bara jag och Unni hemma. Fem hundar förvisso, men krokodilen fick fira rätt mycket bakom galler och mina två och Lotus känner ju varandra väl och fungerar så bra ihop att jag mer än gärna tar med den gule på våra promenader. I mellandagarna var det jag som hade dagsansvaret för de fyra (Nova går inte med mig ut..) och då hittade vi på små äventyr som att åka sjal i skogen och sånt. Fina lilla Ludde, det blir nog en fin vän till Lotus och en skojig hund att ha för föräldrarna! Ser fram emot att träffa honom till påsk igen!

Minkens running rakt fram nu är så vackra så vackra! Vi SKA börja svänga, har börjat med svängtarget på marken faktiskt, men inte än? Först ska vi tävla hoppklass nästa vecka i Söderköping och sen är det agilitytvåan i Kinnared i början av februari. Kanske vågar vi börja svänga lite innan dess?

Och Kaia! Hon är kvalad till rasfestivalen i februari och även om vi såklart inte riktigt har nån chans i large mot BC och kelpies så anmälde jag henne. Så vi har nåt att träna seriöst mot. Annars blir hennes träning gjord med ena handen och all energi lagd på Minken och det är faktiskt inte helt rättvist mot min fina fina duktiga välutbildade hund som bara vill och vill och vill vara till lags och jobba. Hon hade nog kunnat bli vad som helst, den hunden. Hon är min team mate och blir sju år i år, ingen ålder för en Schappe, vi ska satsa vidare likadant som förut såklart. Enda skillanden är att vi har en kreativ paus gällande hennes kontaktfält just nu. Och att vi ska göra doftprov i nosework åxå…. Och kanske göra en start till i HtM om vi kan få tid till det?

2017-12-27 17.11.23

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: