Skrivet av: toktassarna | 15 november 2017

time flies

Kan det verkligen ha gått tio dagar sedan jag skrev nåt i bloggen, otroligt! Jag som tycker november är så långsam. Vi gör iofs ganska roliga saker och jag har varit borta med jobbet rätt mycket. I helgen var det del två av domarutbildningen, workshops i Linköping Hundungdoms hall där ett gäng ekipage fick köra en bana sjuhundrafemtio gånger för att aspiranterna skulle få döma åtminstone 10 ekipage var. Mina hundar var åxå med. Minka var galen och hamnade i omloppsbanor och tog hinder hejvilt och hoppade kontaktfält som om hon aldrig hört talas om running. Kaia däremot fattade ”träning” och gjorde perfekta 2+2 även om jag stannade långt bakom. Kaia rundade åxå ett hinder så tight att jag upptäckte ett sår under ögat på kvällen… Det loppet stannade jag och avbröt för att belöna hunden, aspiranten kom ihåg den diskregeln 🙂

Mätta har de åxå blivit på vår mätningsworkshop. Kaia solklar large med nån cm (dvs 44,5 cm) och Minka under 40 cm.

Nya täcken har de fått, egentligen Minken, men hon hataj fångdjäkt så Kaia får väl låna hennes nya fina termotäcke från Out’n’out ibland. Så läckert täcke och det känns fint att stöda Annas företag när man fått se produktionen. Annars försöker jag producera lite själv, men jag vill mest sticka för tillfället, inte sy.

2017-11-14 15.11.49

Minken blir konstigt benlös när hon måste ha fångdjäkten på sig på promenad…

Tyvärr har några hundar vi känner fått kennelhosta, antagligen i Askersund där även vi var förra helgen. Vi håller tummarna för fortsatt friska hundar men har faktiskt satt oss i karens en vecka nu så vi säkert inte är smittade. Har 11 officiella lopp kvar i år och 4 på Östgötamästerskapen som jag hemskt gärna vill springa så nu gäller det att inte börja hosta! Varken jag eller hundarna tack!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: