Skrivet av: toktassarna | 06 maj 2016

12-timmars hälta?

I morse när vi vaknat och ätit frukost tog vi en promenad i skogen runt Assies mormors stuga. Vi traskade på, gick lite vilse, hamnade i ett kärr, fick gena över ett hygge, avslutade över ett fält. Hyfsat ansträngande, hundarna sprang som galningar över fältet. Men inget pip eller nåt som syntes på promenaden. Sen hängde vi på gårdsplanen i solen, jag satt i telefon en stund och vips så var Kaia jättehalt. Jääättehalt. Ville inte sätta ner vänster fram. Hittade inget i tassen, ingen svullnad på benet och även om hon inte uppskattade genomklämning kunde vi inte hitta någonstans där hon reagerade mer, ryckte till, pep eller nånting. Ett mysterium. Sen såg Assie en orm och vi började fundera på ormbett, men det borde vi väl ha märkt? Med tio minuter till Strömsholm avvaktade vi och väntade på om hon skulle börja svälla upp, men det hände inte. Fortsatt väldigt halt dock.

Efter ett par timmar där hon fick ligga kopplad bredvid mig stoppade jag in hundarna i bilen och åkte hem. Kaia var fortfarande halt när vi klev ur, dock inte riktigt lika halt tyckte jag. Lämnade henne i buren med ett ben och tog en promenad med bara Minka.

Kom hem, lämnade båda hundarna, åkte iväg på grillmiddag, kom hem och Kaia gick kvällsrunda på fyra ben. Liiite ojämt och avlastande tycker jag, men inte tokhalt som i morse iaf.

Har diagnosticerat henne med 12-timmars hälta och räknar med att hon är helt återställd i morgon 🙂 Hon ska dock inte tävla (såååå skönt att laget kvalade förra veckan!) utan får vila totalt till måndag, haltar hon fortfarande då ringer vi veterinären. Annars kör vi koppelvila ett tag till.

Skumt. Kaia har aldrig nånsin varit halt i sitt liv förut. Jo, en gång när jag råkade kliva på henne när hon var valp, haltade säkert tre minuter (samtidigt som hon skrek som en stucken gris). Hon känns inte som hunden som blir halt, hon är rätt förnuftig och även om hon springer fort på ängar och i skogen brukar hon ha huvudet med sig. Jag hoppas det här var en väldigt tillfällig grej och att det inte blir något långdraget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: