Skrivet av: toktassarna | 27 september 2015

Kör i VINN!

Lite hastigt blev det ju så att hussen inte kommer köra med laget längre och jag kan ju fortfarande inte tävla SM nästa år, men kvala kan jag ju göra…. Så jag åkte från styrelsemötet igår hem, kom hem ett par timmar senare än beräknat, sov ett par timmar mindre än beräknat, steg upp och åkte till Jönköping med Assie och Johanna. Disa var redan där nere och hade behållit Kaia hos sig för att minska antalet hundar som behövde åka i morse (de blev ändå fem lixom…)

Vi körde fyra klasser och hade faktiskt lite otur tycker jag, med statistiken 0-5-5-disk hade man ju kunnat hoppas på mer än en pinne, men den vi tog vann vi faktiskt klassen i. Kaia o jag nollade alla 4 lopp och njöt rätt mycket av att köra tillsammans o dessutom på trevliga banor som är lite lättare än trean… Med de fyra loppen har vi faktiskt nollat alla lopp vi kört sen vi slutade tävla i juni. För jag räknat loppet där jag banvandrade fel som nollat, hon nollade ju den bana jag valde 🙂 (att hon diskade sig i tre lopp igår med reservförare behöver vi ju inte tänka på, det är ju VI som kör nu…). Vi hade roligt, hon var sjukt tajt, hade riktigt bra tider, i nåt av loppen hade hon varit sexa om det varit individuellt o det är ju trevligt! Bara ett av loppen var lite segt i starten men hon kom igång i slalom som var tredje hindret och hon gör ju det jag ber om, även om hon har nosen i backen. Kände iaf redan innan att hon inte var med, det är nästan bättre att veta det än att sätta henne och TRO att hon ska vara som vanligt. Är supernöjd med handling och vägar, hon kändes såååå fin o jag har faktiskt lärt mig en del av husse och blir allt bättre på att köra henne utan att bromsa nånstans.

När vi kommit hem från Jönköping (via en stor hästaffär som hade rea, 50% på hundgrejer, jag köpte två ”joggingkoppel”) var klockan inte alls mycket så jag cyklade iväg till HUs nya hall och hjälpte till med konstgräset ett par timmar innan jag drog iväg på en löprunda tillsammans med Ida, Leona och Robert. Robert är lite av en löpcoach i att han släpar ut oss andra i ”spring med din hund” på andra rundor än vi i vanliga fall tar. Dvs vi springer terräng… Det är kul och man tänker inte på att man springer och det är absolut ingen tidshets eller så, ibland stannar vi för att vila, för att nån hund behöver nosa eller dricka, eller bara för att klättra under/över lite stockar. Minka travar även om hon lätt slår över i galopp om det går för fort eller är för besvärligt, men jag håller henne i trav till iaf 95% av rundan. Kaia drar iaf liiiite när de andra är med 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: