Skrivet av: toktassarna | 11 juni 2015

Stockholm Södras kvällstävling

Jag gillar kvällstävling. Även om jag var jättebesviken o konfunderad igår var själva tävlingen bra, banorna helt okej, sällskapet det bästa osv. Det var bara hunden som var JETEkånstig!

Första loppet var hopp. Jag hade tidigt startnummer o hade med Kaia, lade henne utanför under banvandringen o allt kändes som vanligt. Hon var dock väldigt nosig innan vi gick in. Satte henne o lämnade ganska långt, lång raksträcka i starten. Och hon kommer typ i trav med nosen i backen. Okej, hon galopperar, men så jäkla långsamt. Jag säger åt henne att sluta leta godis och hon river ett hinder som hon inte ser eftersom nosen är i backen. Slalom gör hon så långsamt så jag går bredvid henne o tänker att jag ska bryta loppet. Vill dock inte sluta med en aslångsam slalom så jag kör vidare o hon kommer faktiskt igång något i alla tunnlarna, men sakta går det. Kändes ungefär som hennes debutlopp i Tranås….

Sjukt besviken när jag kom ut. Funderade på om det var värmen ihop med hennes övervikt? Men vi har tränat o tävlat i samma värme förut utan att hon varit såhär. Jag stoppade in henne i bilen i skuggan o hämtade Minken istället. Minken som muntrade upp mig rejält, det stod en (riktig!) gassen-slalom på framhoppningen så minken fick sig ett slalompass mitt bland alla tävlande och som hon skötte sig! Fullt fokus på att jobba med mig, fullt fokus på att hitta kanalen, inga bågar alls och hon tog ändå rätt alla gånger utom två då hon rundade hela slalomen i ingångar från kl 9. Hålls i kanalen även om jag springer långt ut åt sidan, fixade bakombyte. Blir nog bra med den här metoden den här gången med!

Till agilityloppet hade det svalnat lite o jag gav Kaia en ny chans, lät henne inte nosa alls innan start utan körde htm med köttbulle i handen. Det gick fortfarande inte så fort men hon var iaf mer med och vi nollade loppet.

Känns helt rätt att det här var sista tävlingen vi hade inplanerad, skönt att jag inte ska till Kalmar eller Borlänge. Måste få ner Kaia till normal vikt innan vi tävlar mer, hoppas vid gud att hon klarar sig utan kortison nu även om jag är lite rädd för att hon ökat kliandet sen vi slutade. Kastrerad hund på kortison, det går lixom inte att hålla i tävlingsform 😦 Men vi jobbar på det, motionen har ökats avsevärt och det blir en del dragande på mig i löpspåret nu, mina höfter får hålla ihop helt enkelt. I sommar kanske vi kan cykla på kvällarna vid stugan och förhoppningsvis simma en del om det inte blir algblomning. Sen får vi komma tillbaka i augusti med nya muskler på banan helt enkelt. Och kanske husses ben, husses ben som är långa och kan springa jättefort. Jag försökte dock tänka som husse igår o köra med så lite broms som möjligt, därav det dubbla blindbytet i threadlen i slutet av hoppbanan. Det funkade ju!

Nästa planerade tävling är faktiskt Minkens i början av augusti så nu är det fokus på banan på att lära henne alla hinder som kan dyka upp på en agilityplan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: