Skrivet av: toktassarna | 21 april 2015

första agilitypasset i linne!

Nu är det vår på allvar, ikväll körde vi första agilitypasset i kortärmat. Linnea som varit på kurs för Jenny Damm hade en övning med sig som vi ritade upp o försökte köra. Gick ganska bra när Kaia lärt sig banan… Jisses vad jag kämpade med ett blindbyte på en linje där hon sen skulle runda hindret. MÅSTE prata HÖGT med henne! Misstänker på allvar att hon faktiskt inte hör perfekt längre, hennes öron har ju varit ganska dåliga pga allergin i vinter. Vissa saker läste hon dock så fint så jag bara rös, och sprang i full fart! Härliga fina välutbildade hund!

Minken fick såklart inte köra hela övningen men två små delar plockade vi ut och dem gjorde hon faktiskt ganska bra. Första gången hon faktiskt tar handling 😀 Lite klur det här med att ta även hinder nummer 2 på en raksträcka, men hon gjorde det tillslut. Och hon springer på rätt bra, känns som att hon fattar att man ska ta i.

Vi repeterade däcket åxå o ligger på 80%. Gillar att hon testar lite vad som ger belöning och inte, känns som att de lär sig mer av att ibland göra fel än av att alltid bara göra rätt?

Just ja, jag testade det där kritiska att lägga hunden i starten o ta av halsbandet o hon låg kvar!


Svar

  1. Ni är verkligen på g du och Minka! Kul!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: