Skrivet av: toktassarna | 29 augusti 2014

Trondheimsdömande

I helgen var jag i Trondheim och dömde agility, jag höll på att inte komma dit eftersom det var så dåligt väder i Amsterdam, för att kunna flyga direkt från Linköping måste man lixom ta vägen över Amsterdam, men tillslut gick det och jag hann med anslutningsflighten med några minuter till godo (sprang genom hela Schipol…)

Att döma i Norge är ju lite speciellt då det inte är så många startande, jag dömde klass I, II och III, hopp och agility, en lagklass (agility) och en öppen hoppklass. Inte mer än drygt 200 hundar men efter att ha dömt konstans kl 9-16 är man ändå ganska mör efteråt, särskilt som man inte var på hotellet förrän midnatt natten innan. Hade ändå en trevlig kväll på restaurang med några ur arrangörsstaben och somnade sen gott på mitt hotellrum.

Jag tyckte banorna fungerade bra och en del duktiga hundar fanns det, ett par snygga running contacts tex. Agilitytrean blev dock en utmaning, ingen nollade och i medium och small var det inte ens nån som kom runt. Upploppet var tufft men det var inte nåt enstaka ställe som alla diskade sig på utan det var lite var som helst. Jag gillade att döma den iaf, jag hoppas den var skoj att springa trots utmaningen 🙂

På söndagen hade jag faktiskt nån slags semester. Mitt plan skulle inte gå förrän på eftermiddagen så jag strövade omkring i Trondheim. Satt en stund och tittade på Nidarosdomen och drack en rekommenderad chilikaffe på Dromedar. Satt på en bänk och läste och hamnade mitt i ett triathlon som jag hejade lite på en stund innan jag tog flygbussen och påbörjade resan hemåt, igen via Amsterdam.

nidaros


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: