Skrivet av: toktassarna | 13 augusti 2014

födelsedag o lite Minkagility

Igår fyllde jag år och som traditionen är ska det köras agility då. Är det helg brukar jag tävla, annars får man ta ett träningspass. Igår hade vi dessutom lyxen att komma när banan precis var färdigbyggd o sen kunna lämna den till nästa gäng som skulle träna. Perfekt! Vi körde en hoppbana av Semkat tror jag och jag såg genast två ställen där dubbla blindbyten skulle passa utmärkt. Efter ett par repetitioner satt bytena och vi enades om att det var bästa handlingsmanövern just där. Som jag tänkte redan i helgen passade dubbla blindbyten Leo jättebra och de fick till banan hur tajt som helst.

Själv jobbade jag mest med att springa på och stötta och låta henne mer hänga på än att babysitta. Vi kommer nog att fortsätta diska oss men när det sitter, wow! Vi var båda rätt agilityhöga när vi åkte mot sushirestaurangen 🙂

Minken fick åxå göra lite saker. Hon är inte det minsta rädd för bangleken. Hon tar tunnlar lite spontant om hon får drälla på banan, hon fattar lapturns och hon rundar stolpar, nästa steg är att runda stolpe, ta emot henne i lapturn och runda igen. Hon är skojig och glad men såklart som 6,5 månaders valpar är, short attention span och ibland är annat mer intressant än att träna. Men hon vet absolut att Kaia har skojigt när hon springer på banan och hon vill åxå vara med!

❤ agility ❤


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: