Skrivet av: toktassarna | 10 augusti 2014

kursdag två

Dag två av Kristinas kurs bjöd på dubbla blindbyten, dubbla blindbyten, lap turns och whisyturns. Dubbla blindbyten är verkligen kanon när det gäller att räta upp en linje, komma förbi en fälla (idag skulle de förbi hela hinder) eller när man ska in mellan hinder på långt avstånd, om man bjuder hunden på hindret först men i god tid byter så den förstår att det är rätt hinder det ska bara tas utifrån, då fick man himla fin väg!

Lapturns visade sig Kaia köpa totalt, jag behövde inte ens ge henne nån plats framför hindret, jag bara visade och stack och då tog hon det rätt typ varje gång. Whiskysvängen har vi gjort förr, jag har nog aldrig haft nytta av den på tävling faktiskt men hon köper den ganska bra.

Nu är jag mest sugen på att hålla valpagilitykurs, det finns en massa svängar man kan träna på marken med unghunden för att ha förståelsen när man kommer till hinder ju!

Lite störande bara att man kan sätta 25 hinder på kurs men inte klarar 20 på tävling…

Mot slutet av kursen kom Emma o hennes schappar, vi åkte till Vallaskogen och gick en ordentlig sväng med alla fyra och sambos efteråt. Härligt! Minka skötte sig jättefint ❤


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: