Skrivet av: toktassarna | 09 augusti 2014

Varm Kristinakurs

 

 

wpid-20140809_112049.jpg

 

Vi är på kurs för duktiga Kristina Myrefelt i helgen, en kurs som Linköpings BK ordnar för oss som hållit kurser på BK de senaste två åren (förra året var det bruksinstruktörerna som fick gå kurs). Varmt är det, men Kaia är duktig och springer på riktigt bra när jag jagar på henne. Måste sluta köra den här vackra passiva agilityn och riva i lite istället, Kaia möter mig rätt bra på den aktivitetsnivån och det går mycket fortare. Det är ju himla dumt om jag sänker min nivå, det är ju bättre att dra upp henne till min!

Visserligen blir det lite fel. Vi sätter grejerna, men inte på första försöket, då tar hon lätt ett hinder från fel håll, bara ett litet lixom, inga grova fel. Och det är ju så det är på tävling med, det är inga grova fel, hon bara hinner ta ett hinder för mycket på sin linje… Men om vi kan jobba lite på förståelse för vissa svängar så tror jag inte alls det är omöjligt att vi snart lyckas sätta en bana från hinder 1-20. Faktiskt.

Nytt för denna gången är parallell turns, att man springer med hunden bredvid sig och svänger den bortåt. Den här svängen som jag inte lärde Kaia runt stolparna när hon var liten… Jag testade lite runt elstolpen på lydnadsplanen medan jag värmde upp och åt ena hållet gick det ganska bra, åt andra lite sämre, och likadant var det när vi körde på banan. Men det lyckades flera gånger och nu vet jag att jag kan ha nytta av det så vi får nog helt enkelt fortsätta träningen. Och lära Minka det.

När vi kom hem efter kursen var Minka hur pigg som helst, hon har ju varit hemma o sovit med husse som inte ens klivit upp ur sängen än. Kaia däremot, hon lade sig platt på golvet o orkade inte ens säga åt Minka när hon började gnaga henne på benen och öronen… Gullfian, det är jobbigt att springa fort! För mig med, luften tar ju lixom slut när man måste springa och skrika samtidigt!

 


Svar

  1. Trevligt att semi Jönköping:-)
    Men vad är whisky turn och back lap för något??

  2. Ses ska det stå!

  3. whiskyturnen svänger hunden runt bortre vingen när man tar emot den över hindret, lapturn svänger man hunden när man har den framför sig. Svårt att förklara 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: