Skrivet av: toktassarna | 11 juni 2014

roadtrip till Umeå

Förra veckan startade vi den långa bilresa upp till Umeå, jag var inbjuden att döma, Leo passade på att åka över till Vasa med Minka och Assie följde med som chaufför, sällskap och tävlande med Kaoset 🙂 På vägen upp tog vi det ganska lugnt, stannade och rastade, klättrade lite på Skuleberget som var jättebrant och lite för högt för att hundarna skulle ta sig upp, de saknade lixom klätterutrustning… Vi kom halvvägs i värmen ungefär! Framme i Umeå åskade det lite men vi kurade i den lilla stugan på klubbområdet och somnade ändå gott efter en lång dags bilkörning.

På fredagen dömde jag hopp 1 och 2, och tävlade trean. Galen hund diskade sig massor av gånger, går inte att få stopp på… Inga kontakfält tog hon heller, men farten var det inget fel på, äntligen börjar hon ta i ordentligt! Efter tävlingarna åkte vi till älvdeltat för en promenad och hundarna fick rejsa i det grunda vattnet, så lyckliga!

Lördagen var varm. Jag dömde alla agilityklasserna men pga upplägget hann jag trots det tävla hopptrean. Disk, vad annars?

Söndagen dömde jag agilityettan och tvåan. Plockade ut Smarts balansbom, det är nåt med den som gör att hundarna tvekar på om det är gunga eller balans. Fick senare tips om att tejpa undersidan av stegpinnarna så de syns bättre, det ska jag testa nästa gång. Gungan blev kvar och hundarna tog den konstigt nog mycket bättre än under lördagen. Själv tävlade jag, Kaia hoppade A-hindret och drog iväg för att ta tunnlar trots att jag stod kvar och bromsade för fullt vid hopphindret innan… Hoppklassen gick mycket bättre, jag stoppade en köttbulle framför nosen på henne och en tumme i ögat och bestämde hur vi skulle göra. Tyvärr blev det ett futtigt hinder från fel håll, typ det enda som inte skulle tas från baksidan… Vill göra om, vill tävla MER! Men jag ska inte tävla förrän slutet av juli igen…

Leo och Minka kom från Vasa med båten och hade haft det så bra så bra, tror det var väldigt nyttigt för Minka att vara ensam på äventyr utan Kaia. Vi körde sen med bara korta matraster hem och var hemma strax efter tre på måndagsmorgonen. Glada, trötta, solbrända och Kaos med första certet och en vinst!

umeå3

Lite läskigt att gå över den gungande bron, Kaia blev smallhund…

umeå2

Kaos lekte, Kaia hämtade pinnar

umeå7

Och rejsade!

umeå6

Kaia stal sig en SM-pinne ur lådan…

umeå5

Minka och Aj, en månad yngre

umeå1

 

Lyckliga hundar efter varm tävlingsdag!


Svar

  1. Låter som en grym tävling. Så roligt att du kände att det äntligen var rätt fräs som kom fram i Pippin! Hejja hejja!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: